Portfelj pametnih satova kompanije Samsung je u stalnoj promeni. Prošle godine je Samsung izostavio klasičnu varijantu u korist Galaxy Watch 5 Pro modela. Ove godine je situacija obrnuta: Galaxy Watch 6 dolazi u sportskoj varijanti, inspirisanoj dizajnom prethodnih Galaxy Watch Active modela, i u klasičnoj varijanti Watch 6 Classic koja vizuelno podseća na tradicionalne satove - uključujući i rotirajući prsten.

Samsung se oslanja na Klasični i Pro model

Međutim, ova odluka ne znači kraj za Pro model. Samsung će nastaviti prodaju Galaxy Watch 5 Pro, naglasio je južnokorejski proizvođač na press konferenciji povodom lansiranja Galaxy Watch 6. Nije potrebno biti prorok da bi se predvidelo da će Pro model najverovatnije doživeti novu verziju 2024. godine zajedno sa Galaxy Watch 7. No, zadržimo se sada na aktuelnoj generaciji modela koja je upravo predstavljena.

Samsung Galaxy Z Fold 5 - Malo bolje je sasvim dovoljno
Lako je izmeriti razliku između Samsung Galaxy Z Fold 4 i Z Fold 5: dva milimetra. Tačnije, 2,4 mm. Na najdebljem mestu, prošlogodišnji Z Fold 4 ima debljinu od 15,8 mm kada je sklopljen - Z Fold 5 koristi novi šarku kako bi se potpuno sklopio i ima

Oba modela su dostupna u dve veličine. Galaxy Watch 6 dolazi u 40 i 44 milimetra, dok Watch 6 Klasični dolazi u 43 i 47 milimetra. Bez obzira da li imate uski ili široki zglob, da li tražite suptilni sat ili onaj koji privlači pažnju, u novoj generaciji Samsung pametnih satova svako bi trebao da pronađe odgovarajuću varijantu.

Samsung Galaxy Watch 6

Ove veličine su dostupne za izbor

Pored veličine, Galaxy Watch 6 i 6 Classic se razlikuju pre svega po izgledu i načinu upravljanja. Kao što je već pomenuto, Classic model ponovo ima poznati okvir oko ekrana, koji je bio prisutan i kod prethodnih Samsungovih satova, i koji se može koristiti kao kontrolni element za navigaciju kroz menije. U poređenju sa ranijim modelima, ovaj okvir je nešto uži, jer je Samsung želeo da poveća veličinu ekrana sata, a da pritom ne poveća dimenzije u visinu.

Samsung Galaxy Tab S9 serija tableta
Ako ste zainteresovani za kupovinu visokokvalitetnog Android tableta ove godine, Samsung će vam olakšati odluku više nego ikada. Ovogodišnji Galaxy Tab S9 tableti, koji uključuju Tab S9 sa ekranom od 11 inča, Tab S9 Plus sa ekranom od 12,4 inča i ogromni Tab S9 Ultra sa ekranom od 14,

Promena narukvice postaje lakša

Novina kod oba modela u poređenju sa prethodnim je mehanizam za zamenu narukvice. Sada je moguće odvojiti je od kućišta pomoću širokog dugmeta za pritisak, dok ste ranije morali da pritisnete mali klizač. Zaista, ovo značajno olakšava zamenu. Prema Samsungu, narukvice za Galaxy Watch 5 biće i dalje kompatibilne sa novim satovima.

Prema Samsungu, Galaxy Watch 6 (Classic) nudi preko 700 opcija za personalizaciju putem različitih narukvica i brojčanika. Novost je dodatak platnenog remena.
Samsung Galaxy Watch 6

Novi procesor na brodu

Samsung je takođe osvežio unutrašnjost svojih pametnih satova. Dok je Galaxy Watch 5 koristio isti čip kao i Watch 4, sada je ugrađen potpuno novi procesor - Samsung Exynos W930. Samsung obećava da će to omogućiti da aplikacije na satu startuju do 30 procenata brže. Ukupno gledano, čip bi trebalo da pruži 18 procenata više računarske snage u odnosu na svog prethodnika.

Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsungov novi preklopni telefon prvi put nudi mali, potpuno funkcionalni OLED spoljašnji ekran sa dijagonalom od 3,4 inča u kvadratnom formatu. Ovaj ekran ne prikazuje samo šarmantne animirane pozadine, već i razne widgete za podržane aplikacije kao što su vremenska prognoza, kalendar ili govorne b…

Na neke softverske funkcionalnosti ćete još morati da sačekate.

Takođe, i sa softverske strane se dosta toga desilo. Nova funkcija je već bila otkrivena od strane Samsunga u maju. Galaxy Watch 6 bi trebao da ne samo izvodi EKG, već i da prepoznaje nepravilan srčani ritam i upozorava vas. Putem softverskog ažuriranja, ova funkcija bi trebala kasnije da se pojavi i na starijim modelima.

Samsung Galaxy Watch 6

Merenje temperature okoline i stvari

Sa Samsung Walletom, WhatsApp-om i mogućnošću čuvanja hitnog pasoša, sada su tri poznate aplikacije sa Galaxy telefona pronašle svoj put na satove proizvođača. Uskoro će se pridružiti i druge aplikacije - uključujući Gmail, Google Calendar i Audible. Takođe, sa aplikacijom Thermo Check, Samsung obećava mogućnost da kontaktom preko Galaxy Watch 6 izmerite temperaturu vode ili temperature vaše hrane.

Cene i dostupnost

Galaxy Watch 6 i Watch 6 Classic nisu dostupni samo u dve veličine, već i kao LTE ili Bluetooth varijanta. Cene su raspoređene na sledeći način:

  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm (LTE varijanta): 499 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm (Bluetooth varijanta): 449 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm (LTE varijanta): 469 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm (Bluetooth varijanta): 419 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm (LTE varijanta): 399 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm (Bluetooth varijanta): 349 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm (LTE varijanta): 369 evra
  • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm (Bluetooth varijanta): 319 evra
Tehnologija - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Netz Welt