Ako ste zainteresovani za kupovinu visokokvalitetnog Android tableta ove godine, Samsung će vam olakšati odluku više nego ikada.

Ovogodišnji Galaxy Tab S9 tableti, koji uključuju Tab S9 sa ekranom od 11 inča, Tab S9 Plus sa ekranom od 12,4 inča i ogromni Tab S9 Ultra sa ekranom od 14,6 inča, izuzetno su slični - možete bazirati celu svoju odluku na tome koliko novca želite potrošiti i kakvu veličinu ekrana želite. Imaju istu tehnologiju ekrana, iste procesore, iste opcije boja, isti dizajn, iste opcije dodataka i uglavnom sve iste funkcije u celini.

U poređenju sa prošlogodišnjom Tab S8 serijom, postoje dva opipljiva unapređenja kod S9 modela: novi Qualcomm procesor koji obećava malo veću brzinu (iako brzina i performanse nisu bile pravi problemi kod prošlogodišnjih tableta), i IP68 otpornost na vodu i prašinu, baš kao kod većine modernih pametnih telefona.
Samsung Galaxy Tab S9 Series

Deli isti softver sa telefonima, što omogućava lako deljenje datoteka između uređaja, odgovaranje na poruke sa tableta ili korišćenje istih aplikacija na oba uređaja. Ako posedujete Galaxy Buds slušalice, one se lako prebacuju između telefona i tableta, zavisno o tome koji uređaj trenutno koristite.

Samsung-ovi tableti visokog ranga takođe su odlični uređaji za konzumiranje medija, sa prelepim OLED ekranima i izvanrednim zvučnicima. Filmovi, TV emisije i igre sve izgledaju i zvuče sjajno na njima. Ako je vaša namera da tablet koristite samo za gledanje filmova, teško da možete pronaći bolji izbor od ovih uređaja.
Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ovi tableti su skupi

Samsung je zapravo podigao cenu svakog modela za 100 dolara ove godine, tako da najjeftiniji Tab S9 počinje od 799,99 dolara. Srednji Tab S9 Plus košta 999,99 dolara i više, a veliki Tab S9 Ultra skače na početnu cenu od 1.199,99 dolara. Svi dolaze sa (sada takođe vodootpornim) S Pen olovkom u kutiji, ali tastature i drugi dodaci lako mogu povećati cenu za stotine dolara. I frustrirajuće, Samsung ne uključuje punjač, iako ovi uređaji podržavaju brzo punjenje do 45W i dugo će trajati da se napune na tipičnom punjaču veličine običnog telefona.

Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsungov novi preklopni telefon prvi put nudi mali, potpuno funkcionalni OLED spoljašnji ekran sa dijagonalom od 3,4 inča u kvadratnom formatu. Ovaj ekran ne prikazuje samo šarmantne animirane pozadine, već i razne widgete za podržane aplikacije kao što su vremenska prognoza, kalendar ili govorne b…

Galaxy Tab S9: jedan za obične poslove

Od tri dostupne veličine, 11-inčni Galaxy Tab S9 je najbolje prilagođen tipičnim zadacima na tabletu. Govorimo o gledanju videa, čitanju knjiga, pravljenju beleški, igranju igara i lakim produktivnim aktivnostima kao što su slanje emailova. To je jedini od ova tri koji je zaista udoban za držanje u rukama tokom dužeg vremenskog perioda, i jedini koji nije neugodno nespretan za korišćenje u uspravnom položaju zbog svoje manje veličine.

U prethodnim godinama morali ste kupiti veće Samsung tablete da biste dobili najbolje ekrane, ali to nije slučaj ovaj put - Tab S9 sada dolazi sa istim 120Hz OLED ekranom kao njegova braća i sestre, samo manjih dimenzija. U kombinaciji sa četiri Dolby Atmos-kompatibilna zvučnika Tab S9 pruža sjajno iskustvo gledanja filmova.
Samsung Galaxy Tab S9 Series

Galaxy Tab S9 Ultra: uređaj za obavljanje posla

Postoji zaista samo jedan razlog da razmotrite ogromni Tab S9 Ultra: planirate da ga koristite umesto laptopa kako biste obavljali posao. To zahteva uparivanje sa tastaturom u obliku futrole - Samsung nudi opcije sa ($350) i bez ($200) touchpadova - što će dodatno povećati cenu već skupog tableta.

Ali ako preuzmete tu obavezu, možda ćete biti iznenađeni koliko toga možete postići sa ovim tabletom. Sve je zahvaljujući Samsungovom DeX funkcionalnosti, koja replicira radno okruženje radne površine sa prozorima slobodnog oblika kao što ih imate na Windows ili macOS, ali pokreće Android.

Galaxy Tab S9 Plus: onaj koji treba preskočiti

Srednje veliki i srednje skup Galaxy Tab S9 Plus predstavlja kombinaciju najgorih aspekata većeg Tab S9 Ultra i manjeg Tab S9, a zapravo ne pruža značajno bolje iskustvo od bilo kog od njih. Jednostavno je 'srednji'.

12,4-inčni OLED ekran izgleda odlično, ali nije tako prostran kao 14,5-inčni ekran na Ultra modelu i previše je nezgodan za držanje u rukama ili korišćenje u uspravnom položaju. Budući da standardni Tab S9 dolazi sa OLED ekranom ove godine, nije vam potrebno izdvajati dodatno za Plus model samo da biste dobili tu karakteristiku.

Tehnologija - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: The Verge