Dronovi su sada lakši za letenje nego ikad i sada sadrže kamere visoke definicije koje snimaju zadivljujuće fotografije i video zapise iz vazduha. Zapravo, neki od najboljih dronova čak imaju napredne funkcije izbegavanja sudara koje čine gotovo nemogućim udaranje u drveće ili zgrade.

Izaberite dron koji odgovara vašem nivou veštine upravljanja i nameni koju planirate. Na primer, trkački dron je preteran za opušteno letenje, a profesionalni dron za snimanje kinematografskih sadržaja koji košta hiljade dolara je više nego što vam treba ako želite samo da snimate videozapise tokom odmora. Dronovi variraju od jeftinih do velikih investicija. I njihove mogućnosti i sposobnosti letenja se skaliraju prema tome.

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro

Najbolji dron sveukupno

Dron DJI Mavic 3 Pro dolazi sa mnoštvom funkcija koje su idealne kako za entuzijaste tako i za profesionalce. Izdvaja se od mase svojim 5,1K Hasselblad trostrukim sistemom kamera - koji može da snima nevjerojatno detaljan video u rezoluciji 5,1K pri brzini do 50 fps i fotografije sa rezolucijom do 48 megapiksela. Kamere se nalaze na 3-osnom gimbalu za maksimalnu kontrolu nagiba, rotacije i panoramiranja. Jedna kamera ima širokougaoni objektiv od 24mm sa velikim Four Thirds CMOS senzorom za bolji dinamički opseg i manju buku pri slabom osvetljenju; takođe ima podešavanje otvora blende od f/2.8 do f/11.

Druga kamera ima telefoto objektiv od 166mm sa 28x hibridnim digitalnim i optičkim zumom i otvorom blende od f/3.4. Takođe postoji i srednja telefoto kamera od 70mm koja nudi rezoluciju od 48MP i otvor blende od f/2.8. Ove kamere više klase izvanredno obavljaju snimanje dnevnih i noćnih fotografija. Sav video sadržaj može se skladištiti pomoću unutrašnjeg skladišta od 1TB SSD-a na dronu.

Besplatna Scenary Collection pozadina za PC
U saradnji sa one4studio poklanjamo vam vrhunski dizajniranu pozadinu za vaš računar. Pozadinu u punoj rezoluciji (8k) možete preuzeti na sledećem linku: Scenery8k 040 Scenery8k_040.jpg4 MB download-circle Digital Store by One4StudioCheck out our digital products, including wallpa…

Poboljšani omnidirekcionani senzori ovog drona, ugrađeni GPS i napredna funkcija automatskog povratka pomažu pilotu da izbegne prepreke u složenim okruženjima. Tehnologija prepoznavanja subjekata DJI ActiveTrack tačno se zaključava na pokretni objekat na zemlji kako bi ga lako pratio i snimao. Kada se koristi sa DJI Goggles naočarima (prodaju se zasebno), možete uživati u izuzetno uživljajnom pogledu iz prvog lica tokom letova.

DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3 Classic

Najbolji dron za fotografije i video zapise

DJI Mavic 3 Classic nudi izuzetno moćnu, ali donekle smanjenu verziju DJI Mavic 3 Pro. Dobićete odlične mogućnosti za fotografisanje i snimanje video sadržaja, zajedno sa solidnim dometom letenja, visokom brzinom i maksimalnim vremenom leta. Koristi GPS, Galileo i BeiDou za navigaciju i ima 8 GB interne memorije za snimanje video zapisa i fotografija tokom letova. Kamera ima mogućnost 3x digitalnog zumiranja i nudi FOV od 84 stepena za snimanje sjajnih slika i video zapisa. Takođe, imate režim burst snimanja koji može zabeležiti 3, 5 ili 7 frejmova u sekundi. Rezolucija snimanja videa može dostići 5.1K pri 50fps.

Galaxy Watch 6 Classic Astro Edition
Samsung je predstavio Galaxy Watch 6 Classic Astro Edition, limitirano izdanje nedavno lansiranog pametnog sata. Pametni sat Astro Edition ima dizajn inspirisan astrolabom na obrubi. Astrolab je drevni instrument koji je pomagao naučnicima i putnicima da prate vreme i pronađu put tokom putovanja. G…

Za amaterske pilote, omnidirekciona binokularna viziona sistema, podržana infracrvenim senzorima na dnu drona, pomaže u sprečavanju sudara. Dron dolazi sa daljinskim upravljačem, baterijom, punjačem i svim potrebnim stvarima da biste počeli leteti. Iako nemate trostruku Hasselblad kameru kao što nudi novi Mavic 3 Pro, ova Classic verzija je značajno pristupačnija i dolazi sa dovoljno karakteristika da se istakne.

DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 3 Pro

Najbolji kompaktni dron za amatera

DJI Mini 3 Pro teži svega 2.8 unce i staje u vašu šaku kada je sklopljen, što ga čini odličnim za pakovanje za vaš sledeći put. Vreme leta mu traje do 34 minuta, a domet leta je 7.5 milja. Sa dodatnom baterijom uz doplatu, može ostati u vazduhu čak 47 minuta. Kao i ostali modeli DJI-a, DJI Mini 3 Pro ima praktične funkcije poput automatskog uzletanja i pametnog povratka kući.

Kamera se nalazi na 3-osnom džimbalu i može snimati sadržaj u uspravnom ili horizontalnom režimu. Njene specifikacije su impresivne: Ima 4x digitalni zum; širok vidni ugao od 180 stepeni; i može snimati 4K video pri brzini do 60 sličica u sekundi. Detaljne i oštre fotografije mogu se snimiti sa ogromnih 48 megapiksela. Uprkos svojoj maloj veličini, ovaj dron može izdržati vetar petog stepena jačine do 23 mph (milje na sat). Njegova kompaktna veličina je korisna u mnogim regionima, budući da je Mini 3 Pro možda dovoljno malen da zaobiđe lokalne regulatorne propise.

EXO Cinemaster 2

EXO Cinemaster 2

Najbolji dron za stvaraoce sadržaja

Iskreno rečeno, mogućnosti snimanja statičnih slika kod EXO Cinemaster 2 nisu ništa posebno. Međutim, za kreatore sadržaja koji uglavnom snimaju video materijal, biće oduševljeni mogućnostima snimanja 4K videa, posebno zato što ovaj dron može da proizvede impresivne rezultate zahvaljujući ugrađenom Sony senzoru. Namijenjen amaterskim pilotima, lako možete snimati sjajne filmove uz režime Prati me, Obrtni me, Sportski režim i Režim letenja po zadatoj ruti. Pored toga, dron nudi i režime Povratak kući, Automatsko uzletanje, Automatsko sletanje i Režim zadržavanja u vazduhu.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - slikanje selfija je zabavno
Samsungov novi preklopni telefon prvi put nudi mali, potpuno funkcionalni OLED spoljašnji ekran sa dijagonalom od 3,4 inča u kvadratnom formatu. Ovaj ekran ne prikazuje samo šarmantne animirane pozadine, već i razne widgete za podržane aplikacije kao što su vremenska prognoza, kalendar ili govorne b…

Osim samog drona, dobijate i pametni upravljač, putnu torbu, rezervne propelere i sve kablove za punjenje, uz to i tri baterije - sve to za manje od 500 dolara. Morate posebno kupiti microSD memorijsku karticu kako biste sačuvali svoj video i foto sadržaj.

DJI Mini 2 SE

DJI Mini 2 SE

Najbolji pristupačni kompaktni dron za amatersku upotrebu

DJI Mini 2 SE je veoma pristupačan i idealan za amaterske pilote. Kao i Mini 3 Pro, Mini 2 SE se sklapa i lako stane u vašu ruku kad je sklopljen. Ovaj dron zaista dolazi do izražaja tokom leta. Može da snimi impresivne i oštre video zapise iz vazduha i fotografije.

Možete držati dron u vazduhu, kružiti ili pratiti objekat dok snimate. Nažalost, oseti prepreke samo ispod sebe, a ne u četiri pravca kao Mini 3 Pro. Sve što vam je potrebno da biste leteli ovim dronom staje u priloženi kofer.

EXO Scout

EXO Scout

Najbolji dron za početnike

EXO Scout unapređuje kategoriju igračaka dronova sa većim nizom sposobnosti nego što biste očekivali od drona ove veličine i cene. Poseduje tri brzine leta (7, 12 i 15 mph). Dron takođe obavlja automatsko uzletanje i sletanje. Takođe, možete postaviti zadržavanje visine tokom leta i iskoristiti unutrašnje senzore da izbegnete sudare.

Kamera snima video u 1080p ili fotografije rezolucije 6 megapiksela. Možete naginjati kameru nagore ili nadole daljinski koristeći svoj pametni telefon i iskoristiti funkciju digitalnog zumiranja od 10x. S druge strane, maksimalni domet leta je samo 315 stopa, a vreme leta je svega 15 minuta po punjenju baterije. Preporučujemo kupovinu kompleta sa dve ili tri baterije sa Amazona. Sa cenom ispod 170 dolara, ovaj dron pruža dobru vrednost ako tražite opciju usmerenu na budžet koja je jednostavna za upotrebu.

DJI Avata Pro-View Combo

DJI Avata Pro-View Combo

Najbolji dron za iskustvo letenja

Iako nije jeftin, DJI Avata Pro-View Combo dron dolazi sa mnoštvom korisnih funkcija koje čine upravljanje dronom zabavnim i uzbudljivim. Korišćenjem priloženih DJI naočara 2, dobijate uronjeno iskustvo gledanja iz prvog lica dok vaš dron leti kroz nebo. Lako je zabeležiti slike od 48 megapiksela ili video zapise do 4K rezolucije pri brzini do 60 fps-a, sa vidnim poljem od 155 stepeni. Zahvaljujući poboljšanim funkcijama RockSteady i Horizon Steady, dobijate video zapise koji su i stabilni i oštri.

Ovaj dron ima klasičan dizajn kvadrokoptera koji se oslanja na intuitivni DJI Motion Controller koji olakšava upravljanje. Kontroler se oslanja na pokrete ruku, palca i zgloba da bi navigirao. Druge korisne funkcije uključuju zaštitu propelera, dugme za hitno kočenje i senzore koji gledaju prema dolje za siguran let na niskoj visini. Ono što nam se posebno dopada kod ovog drona je njegova težina (0.9 funti), kompaktna veličina (7.1 x 7.1 x 3.2 inča) i ugrađeni GPS. Početna postavka može biti zbunjujuća, ali tutorijalni video zapisi kompanije DJI pomažu da se proces olakša.

Tehnologija - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Forbes