Argentina je druga najveća zemlja u Južnoj Americi i osma najveća zemlja globalno, tako da uvek ima mnogo toga za raditi, bez obzira na to u koje doba godine posetite.

Argentina je zemlja koja nudi širok spektar opcija za sve vrste putnika. Bilo da uživate u živahnim gradovima ili preferirate mirna i manje naseljena odredišta, ovde ima nešto za svakoga. Svaka pokrajina u Argentini ima svoje jedinstvene karakteristike, što omogućava posetiocima da izaberu najbolje za svoj stil putovanja.

Najbolje vreme za posetu Argentini radi manjih gužvi

Da biste izbegli velike gužve koje posećuju tokom vrhunske sezone putovanja, trebali biste posetiti tokom prelaznih ili niskih sezona. Decembar do februara će doneti dugačke redove, više gužve i više cene, posebno u oblastima oko Buenos Ajresa i na severu argentinske prestonice. Da biste izbegli gužve u Patagoniji, želećete da posetite tokom toplijih letnjih meseci, iako će biti prilično hladno što dalje budete išli na jug.

Argentine side of Iguazú Falls (Parque Nacional Iguazú) from the lower trail. Viewing from left to right: Salto San Martin, Salto Mbiguá, Salto Bernabé Méndez, Salto Adan y Eva, and Salto Bossetti.
Photo by Derek Oyen / Unsplash

Najbolje vreme za posetu Argentini radi lepog vremena

Vreme obično biva relativno umereno u mnogim delovima Argentine tokom cele godine, ali veći gradovi poput Buenos Ajresa mogu postati veoma vrući tokom leta. Izbegavajte vrhunac zime (avgust) i leta (januar) ako želite najbolje vreme, umesto toga ciljajte na proleće, koje traje od septembra do novembra, i jesen, koja traje od marta do juna, za puno sunčanih dana i toplih temperatura.

Leto je obično najkišovitije doba godine u većem delu Argentine osim Patagonije, gde su leta često veoma suva. Ipak, ne morate brinuti o pravoj kišnoj sezoni kao što biste morali u drugim južnoameričkim zemljama poput Kolumbije.

Ekonomski Razvoj Vijetnama: Put ka Rastu i Napretku
U drugoj polovini 20. veka, Vijetnam je bio poprište jednog od najvažnijih događaja u svetskoj istoriji - Vijetnamskog rata. Ovaj sukob nije samo ostavio dubok trag na društvo i politiku Vijetnama, već je takođe imao značajan uticaj na ekonomski razvoj zemlje. Od završetka rata 1975. godine, Vijetn…

Najbolje vreme za posetu Argentini radi nižih cena

Fantastične ponude možete pronaći u Argentini tokom cele godine, ali ako želite da pronađete povoljniji smeštaj i niže cene za izlete, posetite je tokom vansezonskog ili niskog perioda. Anegdotski, dobio/la sam odličan dogovor za iznajmljivanje apartmana u Buenos Ajresu u maju i junu, ali sam dosta više platio/la u januaru. Kao i kod mnogih destinacija, što duže ostanete, bolje ponude možete dobiti.

Tamaño de Buenos Aires
Photo by Rachel Jarboe / Unsplash

Najbolje vreme za posetu Argentini i odlazak na skijanje u Patagoniji

Patagonija pokriva južni deo Argentine i Čilea i ima fantastična jezera, staze, glečere, pa čak i pingvine što dalje idete na jug. Ako ikada želite da idete na Antarktik, verovatno ćete putovati iz Ušuaije, Argentine, poznate kao "kraj sveta".

Najbolje vreme za odlazak na skijanje u Patagoniji je sredina zime, u avgustu. Ako posećujete Patagoniju, pokušajte rezervisati unapred; sve najbolje aktivnosti ili smeštaj se rasprodaju ako čekate do poslednjeg trenutka.

Puerto Madero, CABA, Argentina
Photo by Sebastian Cyrman / Unsplash

Najbolje vreme za posetu Argentini radi degustacije vina u Mendozi

Nikada nije pogrešno vreme za degustaciju vina, ali svakako postoje popularnija vremena za posetu Mendozi, regionu poznatom po fantastičnim vinarijama koje proizvode najbolje malbece na svetu. Fiesta de la Vendimia, takođe poznata kao Festival berbe grožđa, počinje u januaru i februaru, a glavni događaj se obično dešava početkom marta, sa koncertima, degustacijama i desetinama hiljada posetilaca. Naravno, ovo je užurban period za posetu, ali iskustvo vredi više od suočavanja sa gužvama.

Mendoza nudi mnogo više od vina turistima, pa nemojte se zavaravati misleći da možete videti sve tokom vikend putovanja. Dajte sebi dovoljno vremena da obiđete grad i razmislite o iznajmljivanju automobila ili angažovanju vozača da vas odvede do vinarija, budući da su neke udaljene dva sata vožnje od centra grada.

Photo by Fermin Rodriguez Penelas / Unsplash

Najbolja vremena za posetu Argentini radi gledanja fudbalske utakmice

Fudbal (u mnogim delovima sveta, uključujući i Argentinu često nazivan "fudbalom") je ključan za lokalnu kulturu, pa je verovatno moguće gledati utakmicu u bilo kom trenutku tokom godine, mada obično postoji pauza u decembru i januaru. Kalendar se menja svake godine, pa ako želite da gledate utakmicu, obavezno se unapred informišite. Ponekad može biti teško nabaviti karte za najpopularnije fudbalske utakmice, pa se generalno preporučuje da idete sa vodičem.

Najgore vreme za posetu Argentini

Zaista nema "lošeg" vremena za posetu Argentini. Nikad se ne suzdržavajte od odlaska u Argentinu. Svaki trenutak godine ima neverovatne čari za otkrivanje. Zemlja je ogromna, pa najbolje i najgore vreme za putovanje uglavnom zavisi od vaše destinacije i putničkih ciljeva.

Glavne atrakcije u severnim pokrajinama Argentine, poput Salte i Huhuja, uglavnom će biti zatvorene tokom zimskih meseci. Takođe će biti veoma vruće tokom letnjih meseci, pa je najbolje posetiti ovaj deo zemlje u jesen ili proleće. Slično tome, plaže na obali će biti prepune u januaru, pa bi bilo bolje posetiti ih u februaru ili martu kada se malo rashlade.

Zima je najpopularnije vreme za posetu južnim delovima Argentine, pa će cene biti znatno više, a gužve veće, posebno tokom zimske sezone od juna i jula.

Putovanja - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Travel+Leisure