Afrika, treći najveći kontinent na svetu, oduvek je bila neiscrpna riznica prirodnih čuda, bogatstva kultura i raznolikosti koja osvaja srca putnika širom sveta. Svojom prelepom prirodom, raznobojnim narodima i nezaboravnim iskustvima, Afrika se pozicionira kao jedno od najneodoljivijih putničkih odredišta. Kroz njene prostrane savane, mistične pustinje, bujne džungle i obale prepune tajni, svaki korak otkriva deo tog čarobnog kontinenta.

Na istočnom delu Afrike, smestila se nestvarna lepota Kilimandžara, najvišeg vrha kontinenta. Njegovi snežno beli vrhovi krase horizont, prizor koji oduzima dah svakom zaljubljeniku u prirodu. U savanama Južne Afrike, spektakularni zalasci sunca osvetljavaju nesputane prostore, a divlji život se šepuri u svoj svojoj slavi. Nacionalni park Kruger postao je sinonim za safari avanture koje pružaju priliku da se divlje životinje posmatraju u njihovom prirodnom okruženju.

View of Kilimanjaro from Amboseli National Park, Kenya.
Photo by Sergey Pesterev / Unsplash

Na zapadnom obodu kontinenta, Senegal nudi fascinantnu mešavinu istorijskih spomenika i moderne kulture. Ostrvo Gorée, sa svojom mračnom prošlošću kao trgovinsko središte robova, sada je posvećeno sećanju na tužnu epohu. U Konaku kulture možete se upoznati sa senegalskom umetnošću, muzikom i tradicijom.

Centralna Afrika skriva bogatstvo u svojim džunglama i rečnim tokovima. Slavni Kongo basen je jedan od najvećih i najbogatijih ekosistema na planeti, čuvar retkih i ugroženih vrsta poput planinskih gorila. Ovo područje predstavlja izazov za istraživače i avanturiste željne da otkriju neotkrivene kutke sveta.

Photo by Eva Blue / Unsplash

Na jugu, spektakularni Viktorijini vodopadi čine granicu između Zambije i Zimbabvea. Njihova buka i silovita sila vode ostavljaju bez daha, dok dugini refleksi svetlosti dodaju poseban šarm ovom prirodnom čudu. U blizini, Bocvana sa svojom pustinjom Kalahari i slanim ravnicama Maune pruža slikovite pejzaže i nezaboravna iskustva vožnje kroz pustinjske predele.

Severoistočna Afrika je dom piramidama Egipta, čuda drevnog sveta koja ostaju jedno od najvećih arhitektonskih dostignuća čovečanstva. U Egiptu se prepliću istorija i mitologija, a pustinjski pejzaži Sahare ostavljaju trajan utisak na sve koji ih posete.

Photo by Sammy Wong / Unsplash

S obalama koje se protežu duž Atlantskog i Indijskog okeana, Afrika nudi prelepe plaže i rajske otoke. Mauricijus, Sejšeli, Zanzibar i mnogi drugi tropski rajevi pružaju priliku za opuštanje i uživanje u kristalno čistim vodama.


Afrika je mesto gde priroda i kultura igraju u savršenoj harmoniji. Njena prelepa lepota ostavlja snažan utisak na sve one koji se usude da je istraže. Ovaj kontinent nudi ne samo očaravajuće pejzaže, već i duboke uvide u ljudske priče, istoriju i budućnost. I tako, putovanje kroz ovu čarobnu zemlju postaje nezaboravno iskustvo koje se čuva u srcima svih onih koji su se prepustili čarima prelepe Afrike.

Putovanja - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉