Marija Jelić, naša istaknuta umetnica, gostovala je u Meksiku u okviru dana srpske kulture koje je organizovala ambasada Srbije u Meksiku u saradnji sa Insitutom za kulturu Guanahuato sa koncertima u Salamanki i Teatru Servantes u Guanahuatu a zatim je nastupila i u gradu Irapuato i Selaji.

Nakon resitala sa pijanistom Luisom Hermanom nastupala je u Guadalahari u operi “Karmen” sa ulogom Mikaele koju je izvodila i sa Elinom Garančom na Ljubljanskom festivalu.

Marija je ranijih meseci nastupila i sa Sofijskom filharmonijom i snimala delo Adolfa Adama za renomiranu izdavačku kuću Naxos.

Naš sopran Marija Jelić do sada je nastupala kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Sofijskom filharmonijom, orkestrom Radio televizije Srbije, u produkcijama Narodnog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta; održala je solistički koncert u Karnegi holu; nastupala je na koncertu Plasida Dominga na Tašmajdanu, u MTS Dvorani u ulozi Madalene u operi “Andre Šenije”, kao i širom sveta, u Italiji, Kini, Letoniji, Meksiku, Izraelu, Sloveniji, Severnoj Makedoniji,…

Link je kopiran