Nova pesma Lene Kovačević CIAO AMORE od sada se može čuti i u Italiji, a o ovoj pesmi je pisao i italijanski portal FreeSkipper koji je prati još od izbora za Pesmu Evrovizije. Preveli su ceo tekst koji je na srpskom jeziku i napisali svoje utiske kao preporuku. Kako su naveli u tekstu:” Sa italijanskim naslovom i refrenom, „Ciao Amore“ je privlačna, slatka, romantična pesma, sa privlačnom melodijom i delikatnim, elegantnim zvucima, koja vam brzo uđe u glavu.”

Ovog leta Lena nastup širom regiona, nedavno je održala koncert na otvaranju 25. jubilarnog Internacionalnog JazzFesta u Kragujevcu, sledi koncert 11.07. na Velikoj letnjoj sceni u Sokobanji, zatim 18.07. nastup u Podgorici, 20.07. u Kotoru, 27.07. u Donjem Milanovcu, zatim u Trstu (Italija).

Autor muzike, aranžmana i produkcije pesme CIAO AMORE je Darko Dimitrov dok je autor teksta Maja Radivojević sa kojom je Lena i ranije saradjivala. CIAO AMORE kombinuje srpski jezik i fraze na italijanskom jeziku inspirisane Leninim pojavljivanjima prethodnih meseci na italijanskim portalima. Pesma CIAO AMORE asocira na ritam leta, osećaj blizine morske obale uz posebno uklopljen zvuk trube i prizvuk italijanske razigranosti.