Od vremenskih klasika do savremenih kreacija, najbolji muški parfemi su senzorni odraz jedinstvenog stila i identiteta muškarca, ostavljajući za sobom mamac gde god da prođe.

Vaš miris je deo vašeg stila i može ostaviti trajni utisak na one koji vas upoznaju (za bolje ili lošije!). Nismo jedini sa tim osećajem, nedavno istraživanje pokazuje da je miris muškarca bio glavni faktor za žene koje traže potencijalnog partnera.

Opšteno govoreći, muškarci koji koriste kolonjske vode mogu se osećati samouverenije, privlačnije i ostaviti bolji prvi utisak na druge. Ako ste u svetu izlazaka, izbor kolonjske vode je važan deo vas.

Bleu de Chanel

Bleu de Chanel

Poznat po svom snažnom i intrigantnom mirisu, Chanelov Bleu de Chanel našao se na listi. Chanel, naravno, široko je poznat u industriji parfema, pri čemu je Chanel N° 5 jedan od najprodavanijih parfema u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, upravo je Bleu taj koji je veliki favorit.

Bleu de Chanel već dugo vremena predstavlja najprodavaniji parfem u svetu mirisa, a Men's Health to najbolje opisuje rečima "jednostavno je izvanredan".

Istaknuti miris je pohvaljen zbog svojih "drvetastih nota kedra sa tragovima grejpfruta koji ostaju, čineći ga svežim i čistim izborom", prema Brides. U međuvremenu, CNN Underscore ga opširno ocenjuje kao najbolji, ističući kako se "citrusne i amber note savršeno dopunjuju, dok cedarovina dodaje element snage".

Dior Sauvage

Dior Sauvage

Dior je odavno igrač u tržištu luksuzne visoke mode i Sauvage nije drugačiji, budući da je prisutan još od 1966. godine. Sauvage je bio jedan od najprodavanijih mirisa od tada. Za one koji žele da budu primećeni zbog svoje kolonjske vode, ovo bi mogla biti opcija za vas.

Ovaj parfem je hrabriji izbor među mirisima, kažu recenzenti, iako ga Robb Report naziva najboljim parfemom za nošenje na poslu. CNN Underscore piše da Dior Sauvage 'sadrži naznake ambroksana, Sichuan bibera i bergamota iz reggia, čineći ga savršenim za muškarca koji želi da se istakne iz mase.'

SPY takođe ističe naznake bibera i bergamota u svojoj recenziji, i primećuje da je ovaj parfem odličan izbor ako želite potrošiti manje od 100 dolara. 'Kompleksan po sastavu, ali sirov po mirisu, Dior Sauvage izaziva veličanstvenost i izaziva komplimente bez obzira na okupljanje.

Versace Eros

Versace Eros

Možda ne postoji veće ime kada je u pitanju muška moda od Versacea, a Eros svakako ispunjava očekivanja najboljeg od najboljeg. 'Zabavan i topao, ali istovremeno seksi i šarmantan, Eros vešto spaja osvežavajući miris mente sa daškom slatkoće za neodoljiv rezultat koji je čaroban koliko i zavodljiv. Najbolji deo: Njegova hladna začinjenost znači da je pogodan za sve sezone,' hvali Forbes.

Kao što je to slučaj sa Sauvage-om, Eros je miris koji će privući pažnju onih oko vas odmah po nanošenju. "Smela kombinacija citrusa i drvenastih nota u ovoj kolonjskoj vodi (zamislite klasični Eros, ali intenzivniji) se najbolje nosi kada želite napraviti ulazak - i ostaviti trajan utisak", piše "Men's Health".

Calvin Klein Eternity

Calvin Klein Eternity

Da budemo iskreni: Ima previše različitih parfema među kojima možemo birati, i ponekad je dobro jednostavno se odlučiti za onaj jedan sjajan miris sa kojim ne možete pogrešiti. Pa, nema boljeg izbora od dugogodišnjeg favorita Calvina Kleina - Eternity."

"Calvin Kleinova Eternity je apsolutna zvijer od kologne koju momci nose širom sveta već godinama. Ima originalno estetsko obeležje, što je čini neophodnom za svaku mušku kolekciju kologne," kaže SPY.

Eternity je takođe pobednik ako tražite kolognu kao poklon jer je univerzalno voljena - i zato što nije tako skupa kao druge na listi. "Eternity je večno zelena: žalfija, cedar, bergamot i mahovina se kombinuju za zemaljski i osvežavajući završetak, i to po ceni koja je prijateljska prema novčanicama u vašem novčaniku. Ovo je jedan od onih mirisa koje svako prepoznaje, budući da je lako izabrati ga kao svoj lični miris ili kao poklon za one koji su radoznali po pitanju kologni," piše GQ.

Tom Ford Tobacco Vanille

Tom Ford Tobacco Vanille

Ako standardna aroma poput Eternity nije za vas, Tom Ford Tobacco Vanille svakako predstavlja nešto drugačije što vredi isprobati. Kako se šali Forbes, 'Tobacco Vanille je dedin dimnjak za pušenje koji se sastaje sa bakinim sveže pečenim vanilinim kolačićima.'

Nemojte da vas to zavara – Vanile i dalje predstavlja intrigantnu kolonjsku vodu za muškarce. Forbes dodaje da je ova kolonjska voda 'savršen balans koji nije previše sladak niti previše diman, miris ostaje topao, privlačan i – što je najvažnije – vredan komplimenata.'

Tom Fordova Tobacco Vanille je miris koji može privući muškarce sklonije prirodi i koji uživaju u finijim stvarima u životu, posebno hrabroj kolonjskoj vodi. 'Sa đumbirom, duvanom i kakaom, ova visokokvalitetna Tom Ford kolonjska voda je krajnje sladak i začinjen miris za osobu koja jednostavno ne može da se odluči između ova dva mirisa', navodi CNN Underscored.

Blu Atlas Atlantis

Blu Atlas Atlantis

Inspirisan mirisima i prizorima obalne džungle na Baliju", Plavi Atlas Atlantida je novopridošli član koji se pridružio ponudi 2022. godine. Sam miris je velika razlika u odnosu na konkurenciju i privlači ljude koji žele da izbegnu jaku hemijsku mešavinu. Napravljen je bez ftalata i drugih nepoželjnih aditiva, kako je napomenuto od strane Forbesa. Formula je takođe veganska i nije testirana na životinjama.

Možda poslednja prodajna karakteristika Blu Atlas Atlantisa bila je svestranost koju miris pruža onima koji ga nose. Men's Journal navodi da je Blu Atlas jedan od najboljih muških parfema za privlačenje žena. "Ovaj eau de parfum iz Blu Atlasa miriše kao avantura na otvorenom i uzbuđujući vazduh tajne koji dolazi od muškarca koji može osvojiti ženu.

Kao miris koji je istovremeno muževan i čist, možete biti uvereni da je ovo jedan od najboljih parfema... Svetle, sveže gornje note bergamota, limuna i crne ribizle ustupaju mesto zelenim srednjim notama napravljenim od ljubičice, irisa, hrastovog lišća i semenki ambrete. Zatim se bazne note zadržavaju tokom celog dana pružajući vam taj prirodni miris koji žene vole.

Giorgio Armani Acqua di Gio

Giorgio Armani Acqua di Gio

Može se prevesti na srpski kao "Giorgio Armani Voda života". Jedan od najpoznatijih brendova parfema i nezaobilazan proizvod u industriji od svog početka 1996. godine, Acqua di Gio od Giorgia Armanija je još jedna od onih bočica sa kojom ne možete pogrešiti.

Miris Acqua di Gio, kombinacija bergamota, nerolija, ruzmarina i pačulija koja "na najbolji način dočarava zemljani miris", opisuje časopis "Brides". Ova kombinacija daje ovoj kolonjskoj vodi sjajan miris bez da bude previše dominantna. Drugi stručni sajtovi pominju naznake morske svežine, lavande i zelene mandarine.

Armani kolonjska voda takođe je dobila visoke pohvale zbog trajnosti i nosivosti, što znači da se vaš miris neće brzo izgubiti. U stvari, časopis "Men's Health" primećuje da miris ima "večnu nosivost".

Issey Miyake L'Eau d'Issey

Izbor urednika: Issey Miyake L'Eau d'Issey


Issey Miyake-ova prepoznatljiva kolonjska voda je nepogrešiv izbor mirisa. Ima nešto sveže i prirodno u njoj i uvek imate osećaj kao da mirišete kao 'na odmoru' kada je nosite. Takođe, potrebno je naneti vrlo malo, što čini da boca traje čitav život. Takođe balzam posle brijanja je kao alternativa kolonjskoj vodi - mnogo je blaži, ali i dalje oslobađa taj miris 'kao na odmoru'.

Izvor: StudyFinds

Bilbord Korisnik

Odabrane objave u vašem inbox-u + pristup objavama samo za korisnike.

Besplatna prijava