Tehnologija i dalje prožima mnoga područja života, uključujući poslovne operacije širom sveta. Kao takva, stopa usvajanja inovativnih praksi poput kancelarija bez papira koje koriste zelenu IT tehnologiju nastavlja rasti zbog nekoliko prednosti poput uštede troškova i ekološke prijateljnosti kroz održive inicijative.

Usmeravanje na zelenu tehnologiju smanjujući zavisnost od fizičkih dokumenata masovno promoviše ekološku održivost, budući da tradicionalni pristupi troše brojne resurse poput drveća za proizvodnju papira, što dovodi do seče šuma i negativnog uticaja na zdravlje naše planete na različite načine, od emisija gasova staklene bašte do problema s odlaganjem otpada.

Photo by Jason Goodman / Unsplash

Upravljanje resursima

Pored ušteda troškova povezanih s potrebama za štampanjem, digitalne kancelarijske politike takođe pomažu u očuvanju ključnih resursa poput vode i energije - resursa koji su neophodni za brojne namene. Smanjenjem potražnje za tim resursima, poslovni subjekti mogu ih preusmeriti na druge oblasti gde je njihova upotreba od suštinskog značaja.

Ušteda troškova putem rešenja bez papira za poslovne subjekte Svaki poslovni subjekt danas traži prilike za uštedu troškova. Jedna oblast gde kompanije mogu uštedeti novac je prelazak na bezpapirno poslovanje.

Troškovi povezani sa štampanjem, opremom i pripadajućim troškovima su visoki; smanjenje potrošnje papira može pomoći u raspoređivanju tih resursa na druge oblasti.

Pored direktnih ušteda na troškovima povezanim sa papirnim proizvodima, postoje i indirektni koristi po troškovima. Smanjenjem potrebe za štampanjem, kompanije mogu smanjiti potrošnju energije - što takođe smanjuje troškove - dok istovremeno unapređuju napore za održivost. Industrije koje se oslanjaju na upravljanje osetljivim informacijama, poput zdravstvene ili finansijske, često su podvrgnute rigoroznim standardima za usklađenost sa propisima u vezi sa upravljanjem dokumentacijom.

Saveti i trikovi za vlasnike ugostiteljskih objekata – kako organizovati najbolji doček Nove godine?
Kako se godina bliži kraju, ljudi su željni da je isprate i dočekaju novu sa stilom, u zabavi i dobrom raspoloženju. Za vlasnike ugostiteljskih objekata, kao što su hoteli, restorani, barovi i prostori za događaje, ovo je odlična prilika da organizuju doček Nove godine koji će ostaviti trajni uti…

Tradicionalni načini čuvanja papirnih zapisa predstavljaju teški izazov; međutim, prelaskom na održivi sistem bez papira kroz usvajanje tehnologija zelene informatičke tehnologije, kompanije mogu uskladiti svoje procese istovremeno zadovoljavajući regulatorne zahteve sa lakoćom.


Benefiti se kreću od smanjenih operativnih troškova kroz smanjenje oslanjanja na fizička rešenja za upravljanje dokumentima; povećanje ukupne efikasnosti zbog pojednostavljivanja procesa u kompaniji; smanjen uticaj na životnu sredinu zbog ograničene proizvodnje otpada; poboljšana sigurnost podataka i unapređene mogućnosti saradnje.