Najznačajniji sportsko-poslovni događaj na jugu Srbije

Pod sloganom „samo održivo“ poslovna trka Schneider Electric Serbia Business Run biće održana u četvrtak, 7. septembra u 18 časova u Nišu.

Biznis trka u Nišu je treća u nizu Serbia Business Run događaja i predstavlja najveću sportsko-poslovnu manifestaciju u ovom gradu. Za ovogodišnju trku u Nišu prijavljeno je preko 1500 trkača iz 102 kompanije.

Veroljub Zmijanac, izvršni direktor serije je povodom trke u Nišu rekao: “Neverovatno nam je kako Niš dobro reaguje na aktivni tim bilding i ponosan sam što svake godine trka i naš tim raste. Zahvaljujući odličnom radu i našoj saradnji sa DELI prostorom, Naučno-tehnološkim parkom u Nišu, opštinom Crveni Krst i drugim partnerima, trka će ove godine izaći na ulice grada Niša, a mi koji dolazimo jedva čekamo i njen kraj i proslavu na Letnjoj pozornici. Vidimo se”.

„Ovogodišnji Business Run u Nišu definitivno je kruna naše saradnje i posvećenosti tima. Business Run 2023 u Nišu obara sve rekorde, sa brojkama koje potvrđuju vrednosti koje promoviše niška trka. Ovako veliko interesovanje za trku pokazuje da kompanije razumeju ideju i cilj trke, a to je da se povezujemo, družimo i stvaramo partnerstva među sobom. Ovo je najznačajniji sportsko-poslovni događaj na jugu Srbije!“ izjavio je Nenad Stojanović, direktor DELI prostora, partnera trke.

U biznis trkama učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim.

Za timski plasman potrebno je minimum 3 učesnika, a ukoliko kompanija ima samo 1 predstavnika, on/ona se takmiči u individualnom plasmanu. I ove godine zaposlene očekuje bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5k biće održana After Work & Run žurka koju će ove godine nastupiti bend Blackbarries.

Priliku da uživaju u druženju i bodrenju kolega imaće i svi oni koji ne trče. U navijački paket uključeno je prisustvo na odličnoj žurci sa kolegama, kao i kupon za hranu i piće.

Kompanije i njihovi zaposleni se takmiče u sledećim kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše finišera, Najbrži kolega i Najbrža koleginica. Najbolje očekuju pehari kao i robne nagrade partnera.

Schneider Electric, svetski lider u oblasti upravljanja energijom i ponosni sponzor čuvenog maratona u Parizu, i ove godine je partner najvećeg sportsko-poslovnog događaja u Srbiji. Kao kompanija koja na globalnom nivou važi za jednu od najodrživijih, Schneider Electric nastavlja da bude pokrovitelj ovog događaja, sa jasnim ciljem da do 2025. godine, Serbia Business Run postane najveći sportsko-poslovni događaj u regionu koji je potpuno održiv.

Rad na postizanju ovog ambicioznog cilja počeo je tokom 2022. godine, uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, pametnih solarnih klupa, reciklažnog sistema na svakoj trci, te digitalnog startnog paketa. Reciklirano je više od 400kg PET i MET materijala i obezbeđeno 100kW solarne struje. Ceo događaj je dodatno ozelenjen kroz Trku za šume, humanitarni događaj kroz koji su kompanije donirale 250 odraslih stabala, zasađenih na Savskom keju u Beogradu u decembru 2022.

Posle trke u Nišu Serbia Business Run biće održan u Beogradu, u četvrtak, 21. septembra.

Ideja događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije koje su zdrav način života i aktivnost zaposlenih prepoznale kao suštinske vrednosti. Ipak, kako je reč o vrednostima koje su jednako značajne za sve, tako je i Serbia Business Run mesto za sve kompanije i sve zaposlene.

Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport i Herbalife. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike. Do sada je na događajima učestvovalo više od 750 kompanija i 16.000 zaposlenih.

Više o trci u Nišu: https://serbiabusinessrun.com/nis/