„Kljun“ (Awake) je domaća kriminalistička serija od deset epizoda koja 28. marta stiže u ponudu HBO Max striming platforme. Reč je o prvoj srpskoj seriji koja je prikazana na festivalu Canneseries u Kanu, gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu.

Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu - navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini. Sonjino preseljenje u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koji će otkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Prefinjena intuicija nije svojstvena Sonji, već i njenoj desetogodišnjoj ćerki, čiji neobični snovi vezani za posao njene majke počinju da se ostvaruju.

U glavnim ulogama su Ivana Vuković, Ljiljana Blagojević, Filip Đurić, Mario Knezović, Nataša Šolak, Stefan Vukić, Drena Mršić, Marija Petrović, Aleksandar Macura i drugi. Autori serije su Milorad Milinković i Srđan Dragojević, dok scenario potpisuju Matija Dragojević, Ljubica Luković i Anja Mijović. Režiseri ove kriminalističke serije sa elementima misterije su Jelena Gavrilović, Uroš Tomić i Gvozden Đurić.