April na HBO Max striming platformu donosi premijeru nove HBO Original serije „Simpatizer“ sa Park Čan-Vukom i Robertom Dauni Džuniorom, koja je bazirana na romanu Viet Tan Ngujena nagrađenom Pulicerovom nagradom, novu sezonu Emijem nagrađivane HBO Original serije „Ovde smo“, Discovery dokumentarac „Tišina, snima se: Mračna strana dečje televizije“, WB film „Boja purpura“ kao i drugu sezonu dokumentarnog HBO Original serijala „Baksuz: Život i smrt Roberta Dersta“.

Photo: promo

SIMPATIZER (The Sympathizer)

HBO MAX premijera: 15. april

HBO premijera: 15. april u 20:00

2024 | špijunski triler | HBO Original  | serija

Nova HBO Original serija prati komunističkog špijuna francusko-vijetnamskog porekla tokom poslednjih dana rata u Vijetnamu i njegov egzil u Sjedinjene Države. U seriji glume Robert Dauni Jr, Skot Li, Ho Ksande, Fred Ngujen Kan, Tom Dang,Toun Li, Kaj Dujen.

Photo: promo

OVDE SMO IV (We're Here)

HBO MAX premijera: 27. april

2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona

Nakon što su tri sezone vodili Emijem četvorostruko nagrađivanu seriju, Bob Dregkvin, Eureka O'Hara i Šangela predaju baklju Saši Velur, Prijanki, Džejdi Esens Hol i Latris Rojal. Dok se dublje upliću u lokalne političke sisteme, zakone i među aktere opozicije koji su protiv LGBTQ+, i njihov uticaj na LGBTQ+ zajednicu, nove kraljice nastavljaju da šire ljubav i uticaj po malim gradovima Amerike kroz dreg-umetnost. Tokom šest epizoda, Kraljice regrutuju raznoliku grupu stanovnika iz gradova u Tenesiju i Oklahomi kao svoje „dreg-ćerke“. Pomažu im da prevaziđu borbe i nesigurnosti i izraze svoje pravo ja pred svojom porodicom, prijateljima i zajednicama u dirljivim i neverovatnim nastupima koji slave ljubav, individualnost i samoprihvatanje..

Photo: promo

TIŠINA, SNIMA SE: MRAČNA STRANA DEČJE TELEVIZIJE (Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV)

HBO MAX premijera: 5. april

ID premijera: 7. april u 21:00

2023 | dokumentarni | Discovery

Tokom 1990-ih, voditelj Dan Šnajder doneo je smeh i mentorstvo na dečju televiziju. Međutim, iza kulisa, spisateljice su se suočile sa seksističkim okruženjem.

Photo: promo

BOJA PURPURA (The Color Purple)

HBO MAX premijera: 12. april

HBO premijera: 14. april u 20:00

2023 | drama, mjuzikl | film

Warner Bros. Pictures poziva vas da iskusite izvanredno sestrinstvo tri žene koje dele neraskidivu vezu. Ovo smelo novo tumačenje omiljenog klasika režira Blic Bazavule („Black Is King“, „The Burial of Kojo“), a produciraju Opra Vinfri, Stiven Spilberg, Skot Sanders i Kvinsi Džons.

Photo: promo

MALI ŠEF 2: PORODIČNE STVARI (The Boss Baby: Family Business)

HBO MAX premijera: 5. april

HBO premijera: 7. april u 20:00

2021 | animirana komedija | film

Prošlo je 30 godina i braća Templeton odrasla su i razdvojila se. Ali nova mala šefica ponovno će ih okupiti kako bi joj pomogli da otkrije zlokobnu zaveru. Hoće li se Tim i Ted ponovno povezati za dobrobit misije?

METALOKALIPSA: VOJSKA DUMSTARA (Metalocalypse: Army Of The Doomstar)

HBO MAX premijera: 6. april

2023 | animirani | Adult Swim

Posle herojskog spasavanja Tokija Vartuta, frontmen „Detkloka“ Nejtan Eksploužn pod traumom je usred brutalnog profesionalnog i ljubavnog preokreta dok pritom ima zadatak da ispuni proročanstvo i suoči se s krajnjim izazovom pisanja pesama ─ da napiše Pesmu spasa i spase planetu. Može li Nejtan Eksploužn da pogleda dalje od svog veoma oštećenog ega kako bi spasao svoj bend, zaustavio Metalokalipsu i konačno se suočio s krajnjim zlom ─ Salacijom? 

ALEKS EDELMAN: SAMO ZA NAS (Alex Edelman: Just For Us)

HBO MAX premijera: 7. april

2024 | specijal | HBO Original

Posle hvaljenog, produženog prikazivanja na Brodveju, komičar Aleks Edelman donosi svoju emisiju „Samo za nas“ na HBO u potpuno novom komičarskom specijalu. U svetlu niza antisemitskih pretnji usmerenih na njega na mreži, Edelman odlučuje da ode pravo do izvora, odnosno do Kvinsa, gde tajno prisustvuje sastanku belih nacionalista i suočava se, licem u lice, sa ljudima koji sede za tastaturom. Ono što se dalje dešava čini okosnicu šokantno važnih, krajnje urnebesnih priča koje grade ovu 90-minutnu filmsku silu. Snimljen pred publikom uživo u njujorškom pozorištu Hadson, „Aleks Edelman: Samo za nas“ prikazuje veoma smešne priče ovog komičara koje će nastaviti da šarmiraju publiku dugo posle kraja predstave.

Photo: promo

BAKSUZ: ŽIVOT I SMRTI ROBERTA DERSTA (The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst)

HBO MAX premijera: 22. april

HBO premijera: 23. april u 20:00

2024 | dokumentarni serijal | HBO Original  | 2. sezona

Ova dokumentarna serija razotkriva davno zakopane informacije o nizu nerešenih zločina i čoveku koji je za njih osumnjičen - Robertu Derstu, potomku čuvene njujorške porodice milijardera. Serija je snimljena uz njegovu punu saradnju.

 

Photo: promo

VELMA (Velma)

HBO MAX premijera: 25. april

2024 | animirani | Max Original  | 2. sezona

U izvršnoj produkciji Mindi Kejling, nominovane za nagradu Emi, ovo upečatljiva nova verzija Skubi-Du franšize fokusira se na poreklo Misteri Inka i tinejdžerskih avantura svima omiljene grupe dece koja se petljaju u sve – viđeno iz perspektive voljene detektivke sa56 naočarima Velme Dinkli (glas joj daje Kejlingova). Kad niz misterioznih napadača počne da opseda gradić Kristal Kov, Velma se nađe u ulozi glavnog gradskog istražitelja zajedno sa Dafne Blejk (Konstans Vu), najboljim drugarom koji je knjiški moljac Norvilom Rodžersom (Sem Ričardson) i naslednikom bogatog džentlmena Fredom Džonsom (Glen Hauerton). Kako se tela gomilaju, Velma i družina moraju da prevaziđu svoje razlike ako žele da uhvate ubice i prežive srednju školu.

Photo: promo

REŽIM (The Regime)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze ponedjeljkom

2024 | drama | HBO Original  | miniserija

Ova mračno komična, politički intrigantna serija od šest epizoda, u kojoj glavnu ulogu tumači oskarovka i dobitnica Emija Kejt Vinslet, prati godinu dana modernog autoritarnog režima koji počinje da se raspada. Vođa fiktivne nacije u „Srednjoj Evropi“, povučena kancelarka Elena Vernam (Vinsletova) već neko vreme nije napuštala palatu i postaje sve paranoičnija i nestabilnija. Oplakujući gubitak oca i snalazeći se u partnerstvu sa SAD, Elena pronalazi neobičnu uzdanicu u Herbertu Zubaku (Matijas Šonerts), nestabilnom vojniku koji je nedavno bio umešan u nasilni protest rudara. Dok njen muž, savetnici i osoblje zbunjeno gledaju Zubakov sve veći uticaj na kancelarku i geopolitiku, Elenini pokušaji da sprovede moć na svetskoj sceni na kraju dovode do slamanja i palate i zemlje oko nje.

Photo: promo

DEVOJKE U PREDSEDNIČKOJ KAMPANJI (The Girls on the Bus)

HBO MAX: novi nastavci u ponudu dolaze četvrtkom

2022 | komedija | Max Original  | serija

Inspirisana poglavljem iz bestselera „Chasing Hillary“ bivše dopisnice Njujork Tajmsa Ejmi Čozik, ova komična drama sledi likove četiri novinarke koje prate svaki potez na paradi manjkavih predsedničkih kandidata, dok usput pronalaze prijateljstvo, ljubav i otkrivaju skandale. Serija će se usredsrediti na živote i odnose ovih novinarki.