Uopšteno govoreći – svaki trenutak je pravi trenutak da kupite novu masku za telefon.

Budući da su mobilni telefoni praktično postali neodvojiv deo naše ruke, vrlo je bitno da nam telefon bude udoban i prijatan za korišćenje. U ovome definitivno pomažu maske za telefon, koje u zavisnosti od materijala mogu unaprediti udobnost korišćenja. Pored toga, stalna upotreba mobilnih telefona povećava i šansu za njegova fizička oštećenja usled ispuštanja i ispadanja sa visine.

Maske i futrole za telefone, deo su dodatne opreme koja značajno umanjuje šansu od fizičkih oštećenja, te je pametno uložiti u njih na vreme. Pored maski, korisna su i zaštitna stakla za telefon, koja sprečavaju oštećenja displeja, čija zamena u zavisnosti od modela može biti jako nepristupačna i skupa.

Na samom kraju, mobilni telefoni postali su i deo našeg ličnog stila, budući da su uvek uz nas. U ovom slučaju, estetska funckija maski za telefon dolazi do izražaja. Iako je prva asocijacija maske za telefon najčešće zaštita, maske za telefon mogu oplemeniti izgled telefona, i napraviti i najobičniji telefon autentičnim i zanimljivog izgleda.

Baš kao i lični stil odevanja, maska za mobilni telefon pruža mogućnost da se njome izrazite i pošaljete poruku. Iako zbog svega navedenog možemo zaključiti da je pravo vreme za kupovinu nove maske za telefon – uvek, postoje slučajevi kada je potreba za kupovinom nove maske posebno izražena. Nastavite da čitate ovaj tekst da saznate zašto.

#1 Kupovina novog telefona vreme je i za kupovinu nove maske

Prvi i verovatno najočigledniji povod za kupovinu nove maske za telefon je svakako – kupovina novog mobilnog telefona. Univerzalne futrole za mobilne telefone nude estetsku univerzalnost – lako uklopive boje, jednostavan dizajn i formu. Međutim, ne postoji univerzalna futrola za mobilni telefon koja će se prilagoditi svakom modelu.

Pa tako, ukoliko niste kupili isti model telefona iznova, stara maska za telefon biće vam neupotrebljiva čak i ukoliko je reč o dva modela istog proizvođača.

Na kraju krajeva, vašem novom telefonu želite da obezbedite novu masku, kako bi naglasili sjaj karakterističan isključivo za ganc nov uređaj. Budući da smo već istakli estetsku funkciju telefona, novi telefon obično podrazumeva i novu masku koja će dodatno istaći autentični stil uređaja – eleganciju, minimalizam, poslovnost ili ženstvenost.

#2 Vidljiva oštećenja na masci za telefon signaliziraju potrebu za novom

Vidljiva oštećenja na masci ili futroli za telefon jasno signaliziraju da je vreme za kupovinu nove opreme za vaš uređaj, i to ne samo iz estetskih razloga. U zavisnosti od materijala od koga je izrađena maska za telefon, zavisi i nivo oštećenja koji se može postići. Gotovo je nemoguće uništiti masku za telefon, ali u nekim slučajevima ona može da napukne.

Silikonska maska za telefone je u ovom smislu najsigurnija zaštita, budući da je silikon takav materijal koji jako teško može da pukne ili se polomi. S druge strane, maska od plastike ili elegantna staklena zaštita, vrlo lako može da se ošteti.

Svaki materijal ima određene prednosti i mane. Silikonska maska sasvim sigurno lako će podneti udarce i padove sa visina, ali se jako brzo prlja i nije u potpunosti otporna na ogrebotine. Plastika koja se koristi za izradu zaštitnih maski takođe je jako izdržljiva, ali je moguće da napukne.

Staklo, iako je verovatno estetski najelegantnije, i najlakše za održavanje, vrlo je podložno oštećenjima zbog prirodne krhkosti materijala. Kada je u pitanju staklo, a u nekim slučajevima i plastika, bilo kakvo vidljivo fizičko oštećenje u vidu naprslina jasan je signal da je vreme za kupovinu nove maske, radi optimalnog pružanja zaštite.

Kada je reč o silikonskim maskama, vidljiva fizička oštećenja poput ogrebotina i pohabanosti neće uticati na faktor protekcije, ali sasvim sigurno utiču na estetski dojam, zbog čega se može uzeti u obzir kupovina nove opreme.

#3 Zaštitna maska brani od oštećenja ali ih i skriva

Na samom kraju, nije zgoreg setiti se funkcije maske koja skriva oštećenja. Veliki broj ljudi nije ljubitelj maski zbog toga što ona može povećati zapreminu samog uređaja i samim tim uticati na njegovu estetiku ali i udobnost korišćenja. Ipak, ovo sasvim sigurno znači i veći rizik za fizička oštećenja, koja su neminovna – pre ili kasnije.

Ali ipak, u tom slučaju, vreme je za kupovinu nove maske za telefon, koja ne samo da će sprečiti dalja oštećenja uređaja, već će i sakriti ona već postojeća. Ovo je primamljiva opcija za sve ljude kojima brzo dosadi izgled telefona, pa će kupovinom maske nakon, nekog vremena korišćenja telefona, obezbediti novo ruho telefonu i osvežiti njegov izgled.

Budući da na tržištu postoji nebrojano mnogo opcija maski i futrola za telefon, moći ćete da birate da li želite minimalne promene – jednobojnom maskom jednostavne forme, ili ćete u potpunosti izmeniti izgled telefona autentičnom maskom sa printom u jarkim bojama.

Opcija je mnogo, a na vama je da novu masku za telefon uskladite sa vašim ličnim potrebama i estetskim preferencijama! Nakon ovog izlaganja, možemo samo da ponovimo zaključak sa početka teksta – pravo vreme za kupovinu nove maske je gotovo uvek!

 

photos: unsplash.com