U pametnom 5G evropskom distributivnom centru u Holandiji, kompanija Huawei i Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) demonstrirali su kako digitalni alati, uključujući veštačku inteligenciju i 5G, mogu da povećaju konkurentnost globalnih industrija i oblikuju održivi razvoj. Regionalni Huawei distributivni centar u Holandiji, u gradu Valvajku, jedan je od samo četiri takva širom sveta i ključna je komponenta integrisanog evropskog čvorišta ove kompanije za snabdevanje.

Infrastruktura i radni procesi ovog Centra razvijeni su i montirani na osnovu aktuelnih trendova - kombinacijom 5G, računarstva u oblaku i veštačke inteligencije, kako bi se najavila nova era poslovanja i započela tzv. Industrija 4.0.

Mreža pete generacije igra ključnu ulogu u povećanju produktivnosti ovog Centra, obezbeđujući rad samovozećih uređaja i vozila, kontrolu kvaliteta vođenu veštačkom inteligencijom i daljinsko održavanje uz pomoć́ proširene tj. dopunjene realnosti. Sve ove tehnologije predstavljene su tokom obilaska Centra sa novinarima u Valvajku i pokazano je kako doprinose unapređenju poslovanja u kompleksnom i dinamičnom okruženju.

Viki Žang, potpredsednica kompanije Huawei za korporativne komunikacije, rekla je da su digitalizacija i automatizacija megatrend industrije i ključ naše budućnosti.

 „Ovi trendovi brzo menjaju naše živote novim tehnologijama kao što su 5G, veštačka inteligencija i računarstvo u oblaku i vode nas ka inteligentnijem svetu sa niskim emisijama ugljenika. To je, takođe, razlog zbog kojeg je Huawei postao strateški partner UNIDO-ove AIM Globalne alijanse“, objasnila je Žang.

Photo: HUAWEI promo

Huawei regionalni distributivni centri u Evropi nalaze se u Holandiji i Mađarskoj, i adekvatno i na vreme isporučuju različite proizvode i opremu u više od 40 zemalja Evrope, Centralne Azije i Severne Afrike.

 LINK: https://www.huawei.com/en/news/2023/12/huaweiunido-aimglobal