Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Galerija. Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti kao što su glumice Nina Janković i Marina Ćosić, manekenka Mina Milutinović, pevačica Danijela Karić, kao i TV voditeljka Tijana Milutinović. Zvanice su imale priliku da među prvima vide komade iz najnovije kolekcije proleće/leto '24, kao i da se upoznaju sa grupom brendova posvećenih kreiranju visokokvalitetnih, elegantnih i udobnih komada za decu.

Kompanija unapređuje svoju međunarodnu razvojnu strategiju otvaranjem svog prvog butika u regionu, a to posebno raduje i izvršnu direktorku brenda, Alessandru Chiavelli.

Ovo označava uzbudljivu evoluciju za nas. Naš novi butik neće samo istaći brend Il Gufo, već će predstavljati i brendove Teddi&Minou i ASPESI Kids, koji su deo našeg portfolija već nekoliko godina. Nadamo se da će ova obogaćena ponuda povećati našu potencijalnu bazu klijenata značajno, pošto smo proširili fokus na ponude za bebe sa Teddi&Minou i na tinejdžere sa ASPESI Kids. Izuzetno smo ponosni na ovo lansiranje i želimo da izrazimo našu srdačnu zahvalnost našim partnerima na njihovoj nepokolebljivoj podršci našim kolekcijama“, ističe CEO brenda Il Gufo.

Nova kolekcija odražava viziju kompanije koja se temelji na proizvodnji odevnih predmeta od plemenitih, luksuznih tkanina kao što su lan i seersucker (kod nas se pojavljuje kao izraz „nabrani pamuk“). Reč je o materijalima koji su posebno pogodni za toplije vreme zbog svoje prozračnosti i karakteristike da hlade telo. Kao takvi, ovi komadi biće odlična podrška za najmlađe članove porodice tokom celog dana.

Bebe, devojčice i dečaci uzrasta sve do 16 godina imaće priliku da uživaju u prolećnoj kolekciji u kojoj ih očekuju dobro poznati trenč kaputi, teksas jakne, bele košulje, a sve začinjeno sa komadima u cvetnim motivima. Naravno, za tople, letnje dane tu su haljine i topovi za devojčice, pojačane mašnama i karnerima, dok dečake očekuju košulje sa kragnama, kao i bermude.

Prolećna odeća Teddi&Minou dizajnirana je za bebe od 0 do 36 meseci, a simbol brenda je mala mačka prepoznatljiva po simpatičnim siluetama sa šiljatim ušima. Za decu u uzrastu od 6 do 16 godina, namenjena je ASPESI dečja kolekcija koja odiše italijanskim minimalističkim, prepoznatljivim stilom.

Za Il Gufo deca su uvek na prvom mestu, a brend možete otkriti u tržnom centru Galerija na drugom spratu, kao i pratiti na Instagram profilu ilgufobeograd.


O KOMPANIJI:

Il Gufo je italijanska kompanija specijalizovana za dečiju odeću, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom visokokvalitetnih kolekcija za brendove Il Gufo, Teddy&Minou i ASPESI. Il Gufo je stvoren 1980. godine iz malog porodičnog preduzeća dok je danas prepoznatljiv međunarodni brend, sa sedištem u Asolu. Izvrsni materijali, tekuća istraživanja tekstila i velika pažnja čak i do najsitnijih detalja su aspekti koji su do danas fundamentalni za filozofiju brenda.