Rođenje deteta je jedan od najlepših trenutaka u životu svakog pojedinca, pa je prirodno da želimo svojski da se potrudimo oko odabira poklona, kako bismo dodatno ulepšali roditeljima taj momenat. Međutim, izbor poklona za novorođenče može biti izazov, jer znate da će ono dobiti pregršt najrazličitijih poklona.

Darovi ne trebaju samo biti atraktivni i korisni za bebu već i za roditelje, kako bi im pažljivo biranim poklonima olakšali svakodnevnicu sa novim članom porodice. Ukoliko ne možete da se opredelite za odgovarajući dar, u nastavku teksta navešćemo savete za kupovinu poklona tek rođenoj bebi.

Birajte poklone koji su korisni za bebu i roditelje

Pokloni za bebu su pomalo specifični jer su više namenjeni roditeljima nego bebi, koja je još uvek suviše mala da bi znala da uživa u njima. Zato je preporučljivo držati se onih darova koji će im koristiti u danima i mesecima koji slede.

Preferencije, ukusi i običaji za rođenje deteta se razlikuju od osobe do osobe, ali postoji neki univerzalni kriterijum šta je to svima korisno i lepo istovremeno. 

Preparati i kozmetika za bebinu nežnu kožu

Preparati i kozmetika za bebu nikada nisu pogrešan izbor, jer su potrebni i troše se svakodnevno. Neophodno je najpre proveriti deklaraciju kako bi sprečili eventualne alergijske reakcije bebine nežne kože na sastojke iz preparata, a odlučite se za one koji imaju pH vrednost oko 5,5.

Nežno čišćenje i intezivna hidratacija su esencijalni za zdravlje bebine kože i organizma u prvim mesecima po rođenju, zato upakujte set kozmetičkih preparata u ukrasni papir veselih boja, i možete biti sigurni da će veoma koristiti kako roditeljima tako i bebi.

Komplet stvari za bebe za svaki dan

Upakujte u jedan set poklon kombinezone, portikle, ćebad, peškire, benkice, bodiće i sve one stvari koje će novopečeni roditelji koristiti svaki dan. Koliko god sličnih kompleta da dobiju na poklon, veoma je mala verovatnoća da će u nekom momentu roditelji imati višak stvari.

Sa druge strane, budite obazrivi pri izboru garderobe. Bebe rastu veoma brzo, pa ukoliko se odlučite za neki od odevnih komada, odaberite one koji mogu da se nose u sezoni koja je aktuelna. 

Torte od pelena kao spoj lepog i korisnog

Kada govorimo o pelenama, ujedno govorimo i o velikom mesečnom trošku za roditelje, zato je torta od pelena ne samo veoma kreativan poklon koji će oduševiti mamu i tatu, već i veoma koristan. 

Mogu biti upakovane maštovito tako da ne sadrže samo pelene, već i plišane igračke, kozmetiku ili komplet stvari, o kojima smo govorili u tekstu iznad. 

Spoj lepog i korisnog, torta od pelena je poklon sa kojim prosto ne možete pogrešiti, a može biti visoka onoliko spratova koliko vi želite. 

Personalizovani pokloni

Ukoliko ste veoma bliski prijatelji sa roditeljima bebe, možete se odlučiti za nešto intimniji, personalizovani poklon, jer su mogućnosti zaista velike ako samo malo pustite mašti na volju.

To može biti jastuk sa vezenim imenom bebe, ili nekom porukom za koju znate da će izmamiti osmeh na lice roditelja, a po istom principu možete napraviti praktično bilo šta od stvari. 

Važno je da poklon bude uvezen kako ne biste štampali tkaninu koja je u direktnom kontaktu sa bebinom kožom, stoga naručite vaš personalizovan poklon na vreme kako bi bio spreman kada prinova dođe na svet. 

Knjiga uspomena 

Roditelji čitav život pamte bitne trenutke u odrastanju njihovog mališana – kada je prvi put prohodao, koje su mu bile prve reči, kada mu je porastao prvi zubić i tako dalje, pa zašto im ne biste obezbedili mesto na kojem će čuvati sve svoje uspomene?