Individualne želje klijenata i vozila prilagođena po meri nisu neobični za Bugatti. Međutim, ovim posebno izrađenim jedinstvenim primerkom za jednog klijenta, Francuzi idu korak dalje od gotovo beskrajnog nivoa personalizacije ("Sur-Mesure"). Rezultat nosi ime "Golden Era" (Zlatno doba).

U ovom slučaju, vizija potiče od kolekcionara Bugatti automobila sa dubokim poštovanjem prema istoriji Bugatti brenda i kompleksnoj tehnici W16 motora. On nije samo izabrao Chiron Super Sport kako bi odao počast dizajnu motora sa unutrašnjim sagorevanjem, već je želeo da pruži odgovarajuću počast i istoriji koja je dovela do razvoja ovog motora.

Sa ovom vizijom koju je Bugatti predstavio, tim za dizajn je razvio predlog koji uhvata suštinu onoga što čini Bugatti tako posebnim - izraženo kroz njegove najmemorabilnije i izuzetne kreacije.

Ručno crtanje skica na karoseriji

Počevši od vizuelnog aspekta. Oblik karoserije Chiron Super Sporta ostaje netaknut i kod ove jedinstvene verzije, ali je boja pažljivo obrađena u detaljima. Primetan je tok boje: prednji deo je obojen u crno "Golden Era" sa zlatnim metalik flekama; na zadnjem delu se koristi mat zlatna nijansa.

Međutim, najekskluzivniji detalj su ukupno 45 skica različitih ikona brendova iz prošlosti, koje su ručno iscrtane na karoseriji. One posebno ističu prelaz između boja.

Bugatti

Dodatne skice mogu se pronaći i u unutrašnjosti super sportskog automobila: tri modela iz nedavne istorije na tabli na vozačkoj strani, kao i tri klasična vozila na strani suvozača. U skladu s tim, pragovi ulaza su dizajnirani, sa leve strane prikazuju period od 1978. do 2023, dok s desne strane piše "1909 - 1956" - kao aluzija na istoriju proizvođača. Na sredini centralne konzole, zlatnim slovima, stoji natpis "Jedan od Jedinstvenih", verovatno da bi se istakla ekskluzivnost.

Bugatti

1600 konjskih snaga i brzina od 440 km/h

Što se tiče pogonskog sistema, nema iznenađenja. Iza putničke kabine radi ogroman W16 motor sa četiri turbo punjača, koji na Super Sport modelu pruža vrhunsku snagu od 1600 KS i maksimalni obrtni moment od 1600 Nm. Ubrzanje je neverovatno, a ograničeno je na 440 km/h - elektronski regulisano samo putem "Speed Key" uređaja koji se može otključati.

Bugatti

Ono što je ovaj poseban primerak koštao kupca, Bugatti ne otkriva. Ali jedno je sigurno: nije bilo jeftino, jer takav stepen personalizacije Bugatti takođe naplaćuje. Sa osnovnom cenom od preko 3,8 miliona evra za Chiron Super Sport (rasprodat), ovaj automobil će za većinu ostati san.

Auto - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉