Mercedes-Benz će širom sveta lansirati novu serijsku verziju eActros LongHaul, električnog kamiona namenjenog dugim putovanjima, sa novim dizajnom i novim imenom - eActros 600.

eActros 600 će biti najekonomičniji kamion za dugi put marke Mercedes-Benz u poređenju sa konvencionalnim dizel Actrosom, zahvaljujući niskoj potrošnji energije.

Karin Rådström, predsednica uprave Mercedes-Benz kamiona, izjavila je: "eActros 600 proizveden u Wörthu ima potencijal da zameni većinu dizel kamiona za dugi put. Takođe, ima veliki potencijal za smanjenje emisija CO2. Uverena sam da će ovaj kamion postaviti nove standarde u drumskom teretnom saobraćaju".

Elektronska osovina za eActros 600 je posebno razvijena za duga putovanja, ima tehničke inovacije za veću i efikasniju snagu i bazirana je na sistemu projektovanom za 800 volti umesto 400 volti.

eActros 600

Dizajn vozačke kabine eActrosa 600 se razlikuje od uobičajenog izgleda serije Actros, ali zadržava elemente kao što su čiste linije i aerodinamički dizajn, i takođe je unapređen i enterijer.

Opremljen je sa tri baterijska paketa ukupnog kapaciteta od 600 kWh i dva elektromotora kao deo nove elektronske osovine, koji proizvode kontinuiranu snagu od 400 kW i maksimalno preko 600 kW.

Litijum: Ekonomska održivost i ekološki uticaji
Napredak u tehnologiji u poslednjih nekoliko decenija doveo je do brzog razvoja električnih vozila (EV), čime je litijum postao ključni element modernog saobraćaja. Litijumske baterije su srce električnih vozila, omogućavajući im da pređu značajne udaljenosti sa manje ili gotovo nimalo emisija gasov…

Baterije se baziraju na litijum-gvoždjano-fosfatnoj tehnologiji (LFP) i ističu se svojom dugotrajnošću. Inženjeri za razvoj u Mercedes-Benz kamionima tvrde da se one mogu napuniti na stanicama za punjenje snage jednog megavata za manje od 30 minuta sa 20% na 80% kapaciteta.

Mercedes eActros 600 LonghaulMercedes eActros 600 Longhaul

eActros 600 je osmišljen da bude pravi izbor za potrošače u smislu ekonomske isplativosti, održivosti i pouzdanosti. Mercedes-Benz će širom sveta lansirati novu serijsku verziju eActros LongHaul, električnog kamiona namenjenog dugim putovanjima, sa novim dizajnom i novim imenom - eActros 600.

Vozila - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉