Nemačka tjunerska kompanija Mansory, svoje znanje i energiju usmerila je na Porsche 911. Pored potpuno novog aerodinamičkog paketa, automobil je dobio i novu porciju snage.

Projekat pod imenom P9LM EVO 900 baziran je na modelu 911 Turbo S. Mansory je imao ekstreman pristup u razvoju Bodykit paketa. Promenjeno je praktično sve i teško je pronaći detalj koji se može modifikovati ili zameniti karbonskim elementom.

mansory 

Da se boxer turbo motor ne bi previše grejao, Mansory je razvio poseban krovni tunel, koji doprema veliku koločinu svežeg vazduha u motorski prostor. Bodykit nije samo za dekoraciju, već značajno utiče na aerodinamiku i pozitivno utiče na aerodinamiku i hlađenje ključnih elemenata automobila.

mansory 

Mansory je u 911 Turbo S ugradio veće turbopunjače, uklljučujući i izduvnu cev prečnika od 98 milimetara. Tu je i veći međuhladnjak vazduha. U kombinaciji sa novom centralnom jedinicom, snaga je povećana na 900 konjskih snaga i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h traje samo 2,5 sekunde, a maksimalna brzina dostiže maksimalnih 340 km/h.

Enterijer može biti prilagođen zahtevima klijenata. Prezentirani model krasi bela koža sa specijalnim šavovima i specijalnim efektom osvetljenja. Volan je dobio novi ergonomski oblik, a koža je ukrašena takođe šavovima i minimalnim perforacijama.

Mansory će proizvesti samo deset primeraka modela Porsche P9LM EVO 900, a kupci mogu birati između kupea i kabrioleta.

Automobil - Bilbord Magazin
Stay up-to-date with the latest news in fashion, cars, culture, and happenings with our informative and engaging blog.

automagazin.rs