Pica je bez sumnje jedno od omiljenijih jela širom sveta, a pica majstori neprestano eksperimentišu sa različitim dodacima i ukusima kako bi stvorili nešto zaista posebno. Od tradicionalnih italijanskih klasika do egzotičnih kombinacija sa ananasom, avokadom i drugim neobičnim sastojcima, svaka pica ima svoju priču i jedinstven ukus.

Međutim, jedan pica majstor uspeo je da stvori nešto zaista neobično - ekskluzivnu picu nazvanu "Louis XIII", koja je postala najskuplja pica na svetu!

Ova neobična pica pravi se u Italiji, a zahteva angažovanje celog tima stručnjaka. Renato Viola, majstor svog zanata, nadgleda svaki korak pripreme, dok somelijer bira savršeno vino koje će upotpuniti egzotične ukuse. Neizostavan je i dodatni kuvar koji se brine o pripremi svih sastojaka pre nego što se pica sastavi.

"Louis XIII" nije obična pica - ona je umetničko delo koje nosi titulu najskuplje pice na svetu, sa cenom koja prelazi 12.000 dolara.

Ova cena nije samo zbog egzotičnih sastojaka, već i zbog pažljivo odabranih i vrhunski kvalitetnih namirnica, većinom iz Francuske i Italije. Dolazi i sa posebnim priborom za jelo iz ograničene serije, kao i konjakom koji se savršeno slaže sa njenim egzotičnim ukusima, a za njenu pripremu potrebno je u proseku 72 sata.

Photo: Promo Gorenje

Napravite kraljevsku picu i kod kuće!

Ukoliko želite da probate kraljevsku picu, ne morate ići čak do Salerna u Italiji, već je možete spremiti i kod kuće i to za samo nekoliko minuta. Uz pomoć Optibake rerne koja ima Pizza Plus funkciju pretvorićete svoju kuhinju u malu Italiju, jer ćete picu moći da ispečete za samo 4 minuta i 20 sekundi.

Gorenje Optibake rerna omogućava postizanje visokih temperatura, što je idealno za pečenje pice, fokače, pogačica i sličnih specijaliteta. Zahvaljujući funkciji brzog zagrevanja, rerna dostiže visoku temperaturu u dosta kraćem vremsnekom periodu.

Zaobljen oblik rerne za bolju cirkulaciju vazduha

Sigurno ste se zapitali kako su pice iz tradicionalnih peći na drva tako ukusne? Jedan od ključnih faktora je zaobljen oblik rerne koji omogućava optimalnu cirkulaciju vazduha. Sličan koncept primenjen je i u nedavnom redizajnu ovih rerni, gde je unapređena cirkulacija vazduha kroz novi dizajn grejača i optimizovanu distribuciju ventilacionih otvora. Rezultat? Stabilna temperatura u celoj rerni i savršeno pečena jela, bez opasnosti od nejednake pečenosti.

Uz pomoć inovativnih funkcija i jednostavnih kontrola očas posla ćete napraviti ukusnu domaću picu. Dakle, upalite rernu, razvucite testo, i napravite nešto ukusno za one koje volite! Obavezno smislite neko „kul“ ime i podelite svoj recept sa svima - neka svet čuje i za pica majstora iz vaše kuhinje!