Odabir adekvatnog poklona za vaše kolege može izgledati kao vrlo kompleksan poduhvat – teško je naći idealnu granicu između praktičnih i  simboličnih dekorativnih poklona, pogotovo ako ne poznajtete osobu duže vreme.

Mnogi faktori, poput značajne razlike u godinama ili tituli, mogu uticati na to da ne ostvarite blizak odnos sa kolegom, što je primarni razlog zašto ljudi ostaju u nedoumici prilikom biranja savršenog poklona.

Bilo da je u pitanju rođendan ili unapređenje, ovaj mali gest će reflektovati vaše poštovanje, kolegijalnost i brigu.

Ukoliko ste se odvažili da vašem kolegi ili koleginici poklonite sitnicu vrednu pamćenja, za vas smo sastavili listu univerzalnih ideja sa kojima jednostavno ne možete pogrešiti. Da biste saznali koje sve to korake morate preduzeti prilikom darivanja poklona, pročitajte ostatak našeg teksta.

#1 Slatki poslovni poklon koji će oduševiti svaku koleginicu – sa slatkim delikatesom ne možete pogrešiti

Slatki poklon za dragu koleginicu ili kolegu je uvek dobar izbor ukoliko se osećate nesigurno oko darivanja savršenog poklona. Bilo da se odlučite za neodoljivu mlečnu čokoladu u kombinaciji sa hrskavim keksom, raskošnu belu sa osvežavajućim bobičastim voćem, ili pak aromatičnu crnu čokoladu, sigurni smo da nećete pogrešiti.

Kako bi poslastica zaista bio unikatan poklon, predlažemo da izaberete bombonjere, kremaste praline ili sitne čokolade neobičnih ukusa. Elegantno pakovanje i zanimljiva jestiva čestitka će upotpunuti vaš gest.

Ovi pokloni su idealni, jer se nalaze na granici dovoljno ozbiljnih, ali su u isti mah i kreativno osmišljeni, te ukazuju na činjenicu da ste se zaista potrudili oko njihovog izbora.

#2 Set sa rokovnikom i penkalom – elegantnan izbor za vašeg kolegu

Set koji uključuje kvalitetno izrađen rokovnik i penkalo je savršen dar za ovakve prilike, prvenstveno zbog toga što spaja kreativnost, korisnost i dodeljuje lični pečat poklonu.

Bilo da vaš kolega preferira online kalendare ili klasične notese, složićete se da je ručno ispisivanje obaveza najbolja varijanta – lakše ćete zapamtiti vaše zadatke, a pored toga možete i iskoristiti prostor da ispišete i druge važne stavke pored obaveza na poslu.

Različite primerke rokovnika možete pronaći u obližnjim knjižarama, te se odlučiti za neku varijantu, a možete i kreirati sopstveni rokovnik i tako zaista uneti notu personalizacije.

#3 Kupon ulaznica za spa centar – poklon koji nijednog kolegu neće ostaviti ravnodušnim

Spa centar je sve popularniji izbor za poklon i to iz očiglednih razloga – pomaže vam da se relaksirate i adekvatno opustite. Ovi benefiti su od posebnog značaja u današnjem urbanom svetu. Od vas se očekuje da budete konstantno produktivni na poslu, što i nije odgovarajuća slika realnosti.

Ovaj vačuer je zato idealna prilika da obezbedite prijatan i komforan vikend za vašeg kolegu. U zavisnosti od njegovih preferencija, možete se odlučiti za relaks ili sportske masaže, tremtan kože sa lekovitim biljem ili možda opuštajuću kupku u specijalizovanom bazenu.

Ove ulaznice možete poručiti online ili ih možete i lično rezervisati, a obično su u upotrebi nekoliko nedelja ili čak i meseci nakon rezervisanja.

#4 Kurs ili čas kreativne radionice – obradujte jedinstvenim gestom

Ukoliko vaš kolega ima zanimljiv hobi koji neretko zapostavljava usled velike količine obaveza, podstaknite ga i inspirišite kupovinom kursa ili časa kreativne radionice.

Ovaj gest izlazi iz ustaljenih navika i okvira već viđenog. Prilikom razmatranja kursa, možete odabrati onaj koji se odnosi na crtanje, slikarstvo, plesanje, dizajn, vjarstvo ili pak čas joge. Ukoliko vaš kolega teži ka samostalnom radu i individualnim hobijima, uvek možete kupiti kvalitetan pribor za crtanje ili opremu za ples.

Naravno, ovo se ne mora odnositi isključivo na hobije i aktivnosti koje je vaš kolega u prošlosti isprobao, već ga možete ovim gestom inspirisati da se ohrabri i isproba nove umetnosti.

Verujemo da će vaš kolega iskreno biti oduševljen ovim aranžmanom, jer pokazuje da brinete o njegovim afinitetima i željama.

#5 Parfem – univerzalan poklon koji će biti primećen

Parfem je poklon koji zasigurno neće dobiti nijedan negativan komentar. Naš savet je da najpre doznate koju mirisnu notu vaš kolega ili koleginica preferira – da li je u pitanju voćni i slatkasti miris, cvetni i nesvakidašnji, citrusni i osvežavajući ili drvenasti i mračniji?

Možete se raspitati i kod drugih kolega i prijatelja kako biste dobili što potpuniji zaključak. Predlažemo da, sa novim informacijama, odete u parfemeriju i zatražite konsultovanje sa ekspertima kako biste odabrali adekvatan parfem.

Sigurni smo da ćete na ovaj način ostaviti dobar utisak i pokazati da zaista obraćate pažnju i na najsitnije, suptilne detalje.

Nadamo se da vam je naš spisak sa predlozima autentičnih poklona bio korisan, koliko i zanimljiv, te da ćete sa lakoćom izabrati najbolji poklon za vašeg kolegu. Bilo da je u pitanju poklon dobrodošlice, rođendn ili poklon za ispraćaj iz firme, ova univerzalna iznenađenja će oduševiti svaku osobu!

photo: pexels.com, unsplash.com