83,5-metarska jahta Savannah je superjahta sa mnogo prvih mesta. Isporučena od strane kompanije Feadship 2015. godine, njen dizajn koji pomera granice donio joj je niz nagrada i međunarodno priznanje kao jednoj od prvih zaista "eko-svesnih" superjahti u floti. Njena sjajna srebrna spoljašnost i obožavani enterijer delo su pariskog studija Cristina Gherardi Design, i i dalje ostaje jedna od najpopularnijih (i najskupljih) jahti u floti kompanije Edmiston.

Savannah

Nemo Salon

Možda najpoznatija karakteristika Savane jeste njen Nemo Salon, koji takođe predstavlja jedno od najimpresivnijih tehničkih dostignuća u jahtingu do današnjeg dana. Poluspušteni sloj stakla u trupu pruža pogled ispod površine mora kao nijedan drugi. Pozicioniran pozadi, nalazi se u jednom od najstabilnijih delova jahte sa sedištima u stilu stadiona za posmatranje morskog života iznad i ispod talasa. Takođe se može pretvoriti u bioskop, opremljen pokretnim ekranom koji prekriva stakleni zid.

Savannah

Devetmetarski mozaik bazen

Zauzimajući ponosno mesto na glavnom palubu, prostrani bazen luksuzne jahte Savannah je jedan od najboljih u svojoj klasi. Dizajniran uz saradnju umetnice Cecily Brown, ovaj posebno prilagođeni bazen je prekriven raznobojnim staklenim pločicama u plavim i zelenim tonovima, stvarajući apstraktnu mozaik sliku kada se gleda odozgo. Okružen ležaljkama i sofama za sedenje, smešten je nivo sa palubom i direktno je pozadi glavnog salona, stapajući se sa salonom kako bi stvorio jedinstveni prostor koji kombinuje unutrašnje i spoljašnje prostorije.

Metalik završetak

Prva jahta luksuznih dimenzija koja je dobila potpuno metalik farbanje, čak su i donje strane spoljnih paluba jahte Savannah obojene u "Sea Foam" metalik zelenu boju. Feadship je razvio posebnu tehniku prskanja boje kako bi postigli ovaj izgled, sa dve grupe od šest slikara koji su istovremeno radili kako bi postigli besprekoran završetak. Oko 200 uzoraka boje je pripremljeno pre nego što je dobilo odobrenje vlasnika, a boja je morala biti naneta u jednom prolazu, bez mesta za grešku.

Savannah

Video zidovi glavnog palublja

Ovi video monitori dvostruke visine od pet metara postavljeni su duž prolaza između dva salona na glavnom palubu jahte Savannah. Ekrani mogu biti statični ili dinamični i programirani su sa promenljivim apstraktnim slikama, kao i video zapisima morskog života, uključujući meduze.

Savannah

Vlasnička kabina sa staklenim omotačem

Gornji deo broda Savannah u potpunosti je posvećen vlasniku, okružen prostorom za sunčanje i širokim helikopterskim pristajalištem. Međutim, prava atrakcija je glavna kabina. Okružena lukavim zidom od prozora i velikim ovalnim svetlarnikom, ima spektakularan pogled na okean i obilje prirodne svetlosti. Takođe je opremljena mermernom kupatilom sličnom spa centru i posebnom prostorijom za presvlačenje.

Savannah

Ekološki motor

Savannah ima revolucionarni hibridni pogonski sistem, koji kombinuje glavni dizel motor, tri generatora, megavat sati baterija za skladištenje energije i azimutni pogon. Iako su neki japanski putnički brodovi koristili ovu metodu u prošlosti, Savannah je praya jahta koja je to učinila, što rezultira smanjenim emisijama i 'uštedom goriva od oko 30 posto' u vreme lansiranja, prema izjavi izvršnog direktora Feadship-a, Henka de Vriesa. Može postići maksimalnu brzinu od 17 čvorova.

Savannah

Terasa za sunčanje

Napredna DJ stanica, ugrađeni đakuzi i otvoreni kamin (opremljen roštiljem) čine palubu za sunčanje u Savannah stilu dostojnom titule "paluba za zabave". Ova čarter jahta takođe je omiljeno mesto za opušteno večeranje na otvorenom zahvaljujući udobnom U-oblikovanom sofu sedištu i dalekim pogledima prema krmi.

Savannah

Zakrivljene stepenice

Dizajnirana od strane Gherardija u saradnji sa Marcelom Bozzarellijem, ova elegantna spiralna stepenica je osnovni element holističkog enterijera Savane. Velika širina jahte od 12.5 metara omogućava da se stepenica od ružinog drveta lenjo proteže od gornjeg palubnog nivoa do glavne palube, povezujući sve četiri palube u jednom fluidnom pokretu.

Savannah

Zvezdani plafon glavnog salona

Savannah ima jedan od najintrikantnijih planova osvetljenja ikada realizovanih na superjahti. Tim za dizajn je sarađivao sa konsultantskom kompanijom Metis Lighting iz Milana na ovim sofisticiranim svetlosnim elementima - neki od njih imaju do 10 boja, tipova sočiva i pozicija. Plafon glavne dnevne sobe je prepun svetala i ogledala i definitivno oduševljava posmatrače. Dizajniran da unese spoljašnjost unutar prostora, reflektuje more tokom dana i podseća na zvezdano nebo noću.

Jahte - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉