Ovogodišnji, 52. međunarodni filmski festival FEST u Cineplexx Galerija bioskopu otvoriće 24. februara film ,,Bartonova akademija”, koji je režirao dvostruki Oskarovac Aleksander Pejn. Ovo filmsko ostvarenje ovogodišnji je kandidat za nagradu Oskar u nekoliko kategorija, među kojima su: najbolji film, glavna muška uloga, sporedna ženska uloga, originalni scenario.

U okviru GLAVNOG TAKMIČARSKOG programa publika će moći da pogleda filmove ,,Crni čaj”. Film je priča o Aji, ženi u ranim tridesetim. Nakon što je zaprepastila sve rekavši ,,ne“ na dan svog venčanja, ona napušta Obalu Slonovače i odlazi u Kinu u potrazi za novim životom. U oblasti u kojoj se afrička dijaspora susreće sa kineskom kulturom, ona nalazi posao u prodavnici čaja, koju drži Kinez Cai. Dok Cai otkriva Aji tajne kineskog čaja i tu drevnu umetnost, njihova veza prerasta u ljubav. Ali da bi njihova strast bila podržana poverenjem, oboje moraju da se oslobode svog tereta i da se suoče sa svojom prošlošću. ,,Gospodar” koji donosi priču o Ivanovoj porodici koja jednog dana svedoči saobraćajnoj nesreći na autoputu. Uvek spreman da pruži ruku onima u nevolji, Ivan spasava čoveka koji je bio zarobljen u autu. Čovek koji je spašen od sigurne smrti je visoki oficir bezbednosnih snaga, Rodin koji postaje koristan kontakt za Ivana. Ipak, to prijateljstvo će koštati Ivana više nego što očekuje.

Zatim film ,,Kraljičina igra”, kao I novo domaće ostvarenje ,,Jorgovani” koji nam donosi priču o Katarini i Igoru, glumcima koji su zajedno i na ekranu i van njega. Oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza, oni se, iako nerazdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli, sve do dodele nagrada za najbolju seriju godine, gde će se okupiti cela ekipa. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i TV industrije u Srbiji danas. Postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U okviru GALA + programa očekuju nas filmovi ,,Anatomija pada”, ,,Sećanje”, ,,Svi mi stranci”, ,,Hiljadu i jedan” I drugi. GALA by Knjaz Miloš donosi filmove ,,Iznenada sami”, ,,Uspavani psi”, ,,Nepoželjni”, ,,Bernadet, prva dama”, ,,Povratak Kazanove”, ,,Putnik viška”, ,,Na terapiji ili ne” i druge.

U okviru DOKU FEST programske celine očekuju nas filmov ,,Uspon I pad Džona Galijana”, dok ćemo u okviru FEST MASTERS celine gledati filmove ,,Zelena granica”, ,,Dok ne istekne vreme”, ,,Opalo lišće”, ,,Hotel Palas” o Izvanredanom zamku koji je početkom 20. veka osmislio mistični arhitekta, smešten u švajcarskim Alpima, usred snežne doline. Hotel ima gotičku, bajkovitu atmosferu u kojoj se sreću razmaženi i bogati gosti iz celog sveta. Okuplja ih jedinstven događaj: doček Nove 2000. godine. U službi njihovih ekstravagantnih potreba je horda konobara, kuvara i recepcionara. U okviru FEST ANIMA programske celine, posetioci će moći da pogleda film ,,Toni, Šeli I magično svetlo”.

Ulaznice su u prodaji!

Cena ulaznice za filmove u okviru FEST-a iznosi 600 dinara. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx Galerija I Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa kao I putem aplikacije CineplexxRS.