Možda ste upravo stigli iz petočasovnog boravka u luksuznom odmaralištu. Ili možda vaš TikTok feed preplavljuju snimci predivnih hotelskih soba. Bez obzira na to, sigurno želite znati: Kako mogu uneti delić ovog luksuza u svoju spavaću sobu?

Ako ste ikada boravili u hotelu sa pet zvezdica, znate da postoji neka vrsta crne magije u njegovom dizajnu. Sve te sobe čini istim, pružajući osećaj mira s visokokvalitetnim završnim detaljima koje ne možete sasvim jasno definisati.

Započnite s toplim osvetljenjem

Photo by Christopher Jolly / Unsplash

Pazimo da iskoristimo prirodnu svetlost u sobama, jer to može transformisati prostor tokom dana. Konkretno, trebate odabrati sijalicu s toplom temperaturom boje (meri se u kelvinima između 1.000 do 10.000 K). Potražite sijalice ispod 3.000K kako biste dobili toplu svetlost - sve iznad 4.000 će imati hladniji, kao u kancelariji.

Uključite organske neutralne tonove

Koristite organsku paletu boja u sobama kako biste istakli prirodne tonove na podovima i zidovima, tako da prostor deluje živo. To postižete kombinujući svetlu baznu nijansu taupe sa prirodnim drvenim akcentima, tako da soba deluje privlačno, a da pritom ne bude suviše surova. Ovo ne samo da stvara opuštajuću atmosferu, već ostavlja dovoljno prostora za naglašavanje boje u nameštaju i umetničkim delima.

Kako odabrati ekološki prihvatljiv nameštaj
Nije tajna da su pitanja životne sredine sve prisutnija u današnjem društvu; stoga fokusiranje na održiva rešenja za svakodnevni život nikada nije bilo važnije. Potraga za ekološki prihvatljivim nameštajem počinje sa razumevanjem šta materijal čini dobrim ili lošim po životnu sredinu. Regenerisano…

Ne štedite na dušecima i posteljini

Photo by Im3rd Media / Unsplash

Iako to možda deluje kao izdatak, kada je reč o proizvodima za spavanje i kupanje, želite se potpuno opredeliti za luksuz: Prilikom odabira posteljine za ModernHaus, koristite predmete za koje se zna da su među najboljima u industriji. Za krevete BeautyRest Black Label dušeke koji sadrže napredni sistem hlađenja.

Zatim Frette Linen plahte i prekrivače koji stvaraju ultimativnu kombinaciju kvaliteta i udobnosti. Platno je izdržljivije od drugih, pruža izuzetno visok nivo udobnosti i zaista je proizvod luksuza. Odaberite klasične frotirske peškire zbog njihove sposobnosti upijanja - i zadržavaju mekoću i udobnost tokom vremena.

Dodajte umetnost

Loft bedroom in Tribeca
Photo by Chastity Cortijo / Unsplash

Jedan od najvažnijih elemenata koje treba dodati sobama je umetnost. Dobar umetnički rad može učiniti prostor prijatnim - a prisustvo ovog elementa u sobama podiže ga na sledeći nivo. Ipak, većina nas verovatno ne može priuštiti originalni otisak Harlanda Milera. Srećom, postoji mnoštvo pristupačnih reprodukcija.

Izvor: Pure Wow

Bilbord Korisnik

Odabrane objave u vašem inbox-u+ pristup objavama samo za korisnike.

Besplatna prijava