Održan je drugi po redu She’s Next Veliki edukativni događaj u organizaciji kompanije Visa, posvećen podršci ženskom preduzetništvu. Ovu godinu je posebno obeležilo finale finansijskog konkursa, na kom su tri poslovne ideje dobile nagradu u iznosu od po 5000 evra bespovratnih sredstava. Događaj je okupio više od 1300 učesnica iz različitih sektora i industrija, pružajući im priliku za učenje, umrežavanje i razmenu iskustava.

“Velika mi je čast što mogu da vam saopštim da u ovom trenutku našu She’s Next zajednicu čini 10 hiljada članica! Ovaj broj pokazuje da je tema ženskog preduzetništva relevantna i važna. U Srbiji imamo stvarno snažne i inspirativne žene koje dele strast prema biznisu.To je najbolje pokazao i finansijski kokurs na koji je pristiglo preko 400 sjajnih poslovnih ideja. Zahvaljujući metodologiji ali i podršci Trag fondacije uspeli smo da izaberemo najbolje i da ih podržimo u ostvarenju njihovih snova “, izjavila je Jovana Tufegdžić, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, koja je predstavila kompaniju i projekat She's Next.

VISA

Pored toga, kompanija Visa je tokom ovog celodnevnog događaja uspela da okupi mnogobrojne uspešne predavače. Učesnice su imale priliku da čuju Slavimira Stojanovića Futra koji je održao inspirativno predavanje o kreiranju brenda, naše TV lice Mariju Kilibardu, koja je otkrila tajne javnog nastupa i diskusiju o pregovaranju koju je vodila Marija Ilić, predsednica UO Asocijacije industrije video igara Srbije. Business Speed Dating pružio je priliku za umrežavanje, gde su žene razgovarale 1 na 1 sa velikim imenima naše poslovne scene. First Steps panel je okupio preduzetnice koje su govorile o prvim koracima u poslovnom svetu. Takođe, radionice su pružile konkretne informacije o fiskalizaciji, poreskom planiranju, komunikacionim veštinama i kreiranju identiteta brenda.

She’s Next inicijativa ostaje posvećena podršci ženama preduzetnicama i svima onima koje to žele da postanu, nudeći im resurse, obrazovanje i zajednicu za dalji rast i uspeh.

Više o ovoj inicijativi možete pronaći na visa.rs.


O Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) je svetski lider u digitalnim plaćanjima. Naša misija je da povežemo svet kroz najinovativniju, najpouzdaniju i najsigurniju mrežu plaćanja – omogućavajući pojedincima, preduzećima i ekonomijama da napreduju. Naša napredna globalna mreža za obradu, VisaNet, obezbeđuje bezbedna i pouzdana plaćanja širom sveta, i sposobna je da obrađuje više od 65.000 poruka o transakcijama u sekundi. Uporan fokus kompanije na inovacije je katalizator za brzi rast povezane trgovine na bilo kom uređaju i pokretačka snaga koja stoji iza sna o bezgotovinskoj budućnosti za sve, svuda. Kako svet prelazi sa analognog na digitalni, Visa našim brendom, proizvodima, ljudima, mrežom i opsegom želi da preoblikuje budućnost trgovine. Za više informacija posetite usa.visa.com/about-visa, rs.Visa.com, facebook.com/VisaSerbia