Baccara ruža-inspirisan roadster vredan 20 miliona dolara prvi je u Rolls-Royceovoj novoj postavci ručno izrađenih jedinstvenih kupea sa spuštenim krovom. 'La Rose Noire' je prvi Droptail koji je kompanija javno predstavila.

Droptail se oslanja na naučene lekcije iz prethodnih projekata, koristeći prilagođeni dizajn i retke materijale kako bi stvorio izuzetno luksuzno vozilo kakvo se ne viđa svaki dan.

Proporcije modela Droptail čine ga sličnim veličini modela Ford F-150. Inspiraciju za to su dali modeli Rolls-Royce Silver Ghost 'Sluggard' iz 1912. godine, Rolls-Royce Phantom Brewster New York Roadster iz 1930. godine i Rolls-Royce Silver Ghost Piccadilly iz 1925. godine.

Automobil dobija jedinstvene dodire koje ostali Rolls-Royce modeli nemaju. Tradicionalna Pantheon rešetka je savijena prema vrhu radijatora kako bi stvorila izbočinu poput "čela hrama". Njegov krov od karbonskih vlakana, koji uključuje elektrohromno staklo, je moguće skinuti.

Rolls-Royce Droptail

Dizajneri kompanije Droptail su stvorili vozilo sa znatno jednostavnijim enterijerom u poređenju sa tradicionalnim Rolls-Royceom, ali to ne znači da je manje elegantno. Fokus ovde leži na materijalima i uzorcima umesto na elektronici. Vidljiva su samo tri dugmeta, ali sva funkcionalnost tradicionalnog Roller-a je zadržana.

Pažnja prema detaljima se proteže od elektronike i boje vozila do enterijera, gde se nalazi 1.603 ručno završenih komada crnog sicomore drveta, poreklom iz Francuske. Zanatlije kompanije su radile dve godine samo na obradi drveta.

Novi specijalni model Chirona podseća na Bugatti istoriju
Individualne želje klijenata i vozila prilagođena po meri nisu neobični za Bugatti. Međutim, ovim posebno izrađenim jedinstvenim primerkom za jednog klijenta, Francuzi idu korak dalje od gotovo beskrajnog nivoa personalizacije (“Sur-Mesure”). Rezultat nosi ime “Golden Era” (Zlatno doba). U ovom slu…

Početna boja spoljašnjosti modela Droptail formira se mešavinom crvenog laka True Love sa tamnijim tonom Mystery. Kao ruža sa koje crpi inspiraciju, boja automobila se čini da menja zavisno o uglu posmatranja.

Rolls-Royce Droptail

Rolls-Royce je modelu dao tamniju nijansu Hydroshade za svetlucave detalje, postignutu posebnim postupkom hromiranja elektrolitom umesto bojenja. Ista nijansirana metalna obrada se nastavlja i u enterijeru.

Posebno naručeni Audemars Piguet ručni sat napravljen je za kupca. Model 43mm Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date je usklađen sa bojama automobila i može se skinuti i nositi na zglobu.

Rolls-Royce Droptail

Vlasnici La Rose Noire Droptail-a naručili su ekskluzivno izdanje šampanjca Champagne de Lossy kako bi proslavili stvaranje svog vozila. Šampanjac će biti smešten u posebno izrađeni Rolls-Royce Champagne Chest, koji je ukrašen parketom od latica ruže i usklađen sa paletom boja i materijala automobila.

Cena koju je kompanija platila za model nije otkrivena, ali stručnjaci veruju da je iznosio oko 20 miliona dolara.

Auto - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Newsweek