U Srbiji, vožnja automobila je veština koja je od velike važnosti za svakodnevni život i rad mnogih ljudi. Vozačka dozvola je često neophodna za zapošljavanje ili obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Stoga je obuka novih vozača i usavršavanje veština vožnje ključni segment društvene odgovornosti i bezbednosti u saobraćaju. U tom kontekstu, NAVAK Auto Akademija je postala jedno od najvažnijih obrazovnih institucija u zemlji.

NAVAK (Nacionalna Vozila Auto Kompanija) Auto Akademija je specijalizovana škola za obuku vozača i unapređenje njihovih veština vožnje. Osnovana je sa ciljem da pruži najviši nivo obuke, kako za nove vozače, tako i za iskusnije vozače koji žele da poboljšaju svoje veštine i postanu bezbedniji učesnici u saobraćaju.

Jedan od najvažnijih elemenata obuke na NAVAK Auto Akademiji je staza za automobile. Staza je projektovana i izgrađena u skladu s najvišim standardima i obezbeđuje realne i kontrolisane uslove za vežbanje različitih situacija u saobraćaju. Ovo omogućava polaznicima da razviju osećaj za upravljanje vozilom u različitim uslovima, poput vožnje po mokrom kolovozu, nagibima, oštrim krivinama i drugim izazovima s kojima se mogu suočiti na putevima.

Obuka novih vozača

Početnicima se pruža mogućnost da steknu osnovne veštine vožnje pod nadzorom instruktora. Ovde se uče osnove upravljanja vozilom, pravilno kočenje, promena brzina i druge veštine potrebne za bezbednu vožnju.

Unapređenje veština vožnje

Iskusniji vozači mogu koristiti stazu za unapređenje svojih veština u različitim situacijama. Ovo može uključivati savladavanje tehnikа defanzivne vožnje, izbegavanja prepreka, učenje tehnika za vožnju po zahtevnim terenima i još mnogo toga.

NAVAK

Provera performansi vozila

Staza takođe služi za testiranje performansi vozila u kontrolisanim uslovima. Proizvođači automobila i drugih vozila mogu koristiti ovu stazu za testiranje i unapređenje svojih proizvoda.

Jedan od glavnih ciljeva NAVAK Auto Akademije je promocija bezbednosti u saobraćaju. Obuka na stazi omogućava vozačima da razviju svest o opasnostima na putu i nauče kako da prepoznaju i reaguju u kritičnim situacijama. Kroz obrazovne programe, polaznici se upoznaju s pravilima saobraćaja, važnošću koncentracije za volanom, sprečavanjem vožnje pod dejstvom alkohola i drugim aspektima koji doprinose bezbednosti u saobraćaju.

Uz to, NAVAK Auto Akademija je takođe fokusirana na promovisanje ekološke svesti među vozačima. Kroz posebne programe obuke, polaznici se podstiču na ekonomičnu i odgovornu vožnju kako bi smanjili emisiju štetnih gasova i doprineli očuvanju životne sredine.

NAVAK | www.navak.rs – Nacionalna vozačka akademija