Od lansiranja prve sezone 2003. godine, serija „Trgovci automobilima“ (Eng. Wheeler Dealers) osvojila je publiku širom sveta, postavši jedna od najomiljenijih emisija o automobilima na televiziji. Najnovija sezona stiže na program Discovery kanala 18. oktobra u 21:00 sat.

Kralj trgovaca automobilima Majk Bruer i mehaničar Mark 'Elvis' Pristli vraćaju se u novoj sezoni u kojoj će Majk ponovo kupovati niz kultnih automobila koje će Elvis obnoviti u njihovoj radionici u srcu idiličnog Oksfordšira, a onda prodati za odličan profit u potpuno novom ruhu.

Photo: WB Discovery promo

Serija od 10 nastavaka se na male ekrane vraća u vreme obeležavanja 50-godišnjice jednog od heroja britanskog automobilizma, Triumph Dolomite Sprinta. U pitanju je automobil koji se mogao pohvaliti vrhunskom tehnologijom koja je omogućila vozilu da dostigne brzinu od 150 km/h. Savršen spoj performansi sportskog automobila i udobnosti nalik onoj u limuzinama bili su dovoljni da Triumph vrlo brzo osvoji Ujedinjeno Kraljevstvo. Međutim, njegova vladavina je kratko trajala. Godine 1973. svet je zavoleo britanske automobile, tako da ih je proizvedeno samo 23.000, što je Triumph Dolomite Sprint činilo retkim draguljem kakav je danas. Naravno, Majk i Elvis odlučuju da ga nabave. Majk prati neuhvatljivo vozilo za koje se specijalista hvali da je bilo bolje od drugog zvezdanog automobila tog doba, Ford Escorta Mexico.

U novoj sezoni serije „Trgovci automobilima“ na Discovery kanalu, Elvis će koristiti svoju stručnost stečenu tokom deset godina rada u Formuli 1 za Meklaren kako bi unapredio brojne automobile.