Kapsule za kafu bitno mesto u dnevnim rutinama

Kapsule za kafu su poslednji trend u pripremi kafe, ali da se vratimo na
početak...Kafa se konzumira vekovima, najranija svedočenja o ovom čarobnom
napitku su iz Etiopije i potiču još iz sredine 15. veka. Afrika je domovina biljci od koje se dobija. Najčešće se sreću dve vrste koje se koriste za uzgoj, to su Arabika i Robusta. Arabika je blaža varijanta, dok je Robusta intenzivnijeg i gorčeg ukusa. Tek kada plod biljke potpuno sazri, on se ubira, suši i prodaje. Sirova kafa ima oštar ukus i zato, da bi se dobila kvalitetna kafa, plod mora prvo da se isprži i zatim samelje. Nakon obrade dobija se prepoznatljiva aroma i karakterističan ukus. Iz kolevke kafe, preko Carigrada svet je zahvatila epidemija ukusa i mirisa ovog napitka. Ljudi su od ispijanja kafe napravili prave male rituale za sva čula. Kafa zauzima bitno mesto u dnevnim rutinama, bilo da je opuštajuće jutarnje iskustvo u samoći uz muziku ili da je brzinska pauza za kafu sa prijateljima.

Kafa i savremeni tempo života

Savremeni tempo života diktirao je menjanje toka pripreme kafe. Manjak vremena je doprineo tome da kuvanje kafe u džezvi zameni filter kafa, zatim razne varijacije aparata za kafu i na kraju aparati koji koriste kapsule za kafu. Kapsule za kafu su najnovija inovacija u pripremi napitka u kom uživaju milioni ljudi. Prednosti ima mnogo. Zgodno rešenje za ljude koji žive u malim stanovima jer aparat ne zauzima mnogo mesta. Priprema je jednostavna - kapsula koja sadrži već unapred pripremljenu odgovarajuću količinu kafe se ubaci u predviđeno mesto na aparatu i za par trenutaka dobijate omiljeni napitak. Različiti brendovi nude širok spektar vrsta kapsula, bilo da ste ljubitelj espresa, late makijata ili amerikana budite sigurni da ćete svaki put imati idealnu razmeru sastojaka i vaš napitak će uvek biti istog ukusa.

Pakovanje koje garantuje svežinu i aromu

Kapsule za kafu dolaze u individualnom pakovanju koje garantuje svežinu i aromu jer se za pravljenje jedne kafe upotrebi jedna kapsula. Takođe i ukusi mogu da budu mnogobrojni, čokoladni, voćni ili karamelizovani sa raznovrsnim dodacima. Egzotičan ukus različitih blendova je pažljivo upakovan u svaku kapsulu. Kapsule za kafu i odgovarajući aparat je odlična alternativa za ljude koji nemaju vremena za održavanje i čišćenje velikih aparata za kafu. Iako postoje ekološki problemi povezani sa plastičnim ili aluminijumskim materijalom od kog je napravljena jednokratna kapsula, mnogi brendovi sada nude održivije opcije koje se mogu kompostirati ili reciklirati. Odabirom ekološki prihvatljivih kapsula, ljubitelji kafe, mogu bez bojazni za životnu sredinu da se opredele za ovaj način pripreme.

Link je kopiran