Lexus je za evropsko tržište upravo lansirao mali Crossover namenjen pre svega za gradsku upotrebu. On je najmanji i najjeftiniji Lexus, ali i dalje pravi Lexus.

Lexus ulazi u novi segment, za koji je pripremio potpuno novi model pod oznakom LBX (Lexus Breakthrough Crossover). Ovo je druga ovogodišnja premijera kompanije Lexus u novom segmentu na evropskom tržištu, posle premijere MPV modela LM.

Nije tajna da je kao tehnička baza za model LBX poslužila Toyota Yaris Cross.

Ispod haube se krije trocilindarski benzinski agregat zapremine 1,5 litra, koji je elektrifikovan sa novom bipolarnom baterijom NiMH sa visokom termodinamičkom efikasnošću. Hibridni pogonski sistem dostiže maksimalnu snagu od 100 kW (136 KS) i maksimlani obrtni moment od 185 Nm.

Motor pogoni prednje točkove, a uz doplatu se može dobiti i verzija sa pogonom na sve točkove E-Four, koja je opremljenima elektromotorom na zadnjoj osovini. Kao što možemo očekivati, enterijer automobila dobio je materijale visokog kvaliteta, a sve je urađeno kako bi zvučna izolacija bila na vrhunskom nivou. U enterijeru možemo očekivati i Head-up Display, kao i reproduktore marke Mark Levinson.

Novi Lexus možete rezervisati već od 15. juna, a početna cena će biti oko 33.000 evra.

Nissan Ariya - Veći izbor sa električnim japancem
Nissan je već stavio dva konceptna vozila – IMk 2017. i Ariia Concept 2019. – u centar pažnje na odgovarajućim izdanjima Salona automobila u Tokiju. Zatim je proizvodni model predstavljen u Jokohami kao virtuelna svetska premijera. I to na prvi pogled pokazuje da je tajnovitost proteklih meseci za…

automagazin.rs