U poslednjem napadu na Facebook, podaci 30 miliona korisnika su ukradeni. Kompanija je otvorila vebsajt gde korisnici mogu proveriti da li je ovo uticalo na njih.

Prošlog meseca došlo je do nezgodnog curenja podataka sa Facebook-a. (Zbog toga ste morali ponovo da se ulogujete na svim svojim uređajima, pošto je kompanija učinila da svi budu izlogovani.) Stvar je u tome da su, koliko mi znamo, hakeri uspeli da pristupe podacima 30 miliona korisnika i moguće je da ste i vi među njima.

Prošle nedelje Facebook je otvorio vebsajt baš radi ovoga, kako bi svako mogao da proveri da li je to uticalo na njega ili ne. Da biste proverili, sve što treba da uradite je sledeće:

● Posetite vebsajt
● Ulogujte se, u slučaju da već niste
● Skrolujte do dna stranice, do odeljka označenog plavim: „Da li je ovaj problem sa bezbednošću uticao na moj Facebook nalog?“

Ako ste imali dovoljno sreće da vas problem nije zahvatio, dobićete sledeću poruku na engleskom jeziku:

Our investigation is still ongoing, but based on what we’ve learned so far, the attackers did not gain access to information associated with your Facebook account.

Ranjvosti su skrivene u odeljku „View As“, uz pomoć kog možete proveriti kako vaš profil izgleda kada ga neko drugi poseti.

Ironično je to što je razlog za gašenje Google+-a prethodnih dana bio dosta sličan. Ovo je uticalo na pola miliona korisnika.

Izvor: 9to5Mac