Barem ako je verovati korejskom portalu ETNews. Manji usek će zahtevati puno inženjerskog rada i vremena.

Korejski ETNews stvarno je veliki igrač – njih ne zanima sledeći iPhone, odnosno onaj koji stiže ovog septembra. Ne, oni su preskočili celu godinu i već dele informacije o modelu koji očekujemo 2019. Tačnije, bave se takozvanim usekom treće generacije iPhone-a X.

Radi se o važnoj temi, jer je usek postao zaštitni znak iPhone-a X. Neki korisnici se još uvek nisu pomirili sa njegovim postojanjem, dok su ga drugi vrlo rado prihvatili i već ga smatraju prepoznatljivim delom iPhone-a, kao što je to nekada bio Home taster. Ako je verovati vestima sa ETNews-a, desiće se kompromis:

Usek ostaje, ali će biti manji.

Pozivaju se na izvore iz industrije, a dodali su i da će takav poduhvat zahtevati mnogo inženjerskog rada. Trebaće povezati prednju kameru i Face ID-a, kako bi oslobodili dovoljno prostora, a na raspolaganju imaju samo 20 meseci.

Sve ovo mora biti manje

Što se tiče ovogodišnjeg uređaja, sledeći scenario je najverovatniji: modeli od 5.8 i 6.5 inča mogli bi dobiti i srednji model od 6.1 inča. Bloomberg takođe tvrdi i da bi ponuda mogla biti proširena novim iPad Pro uređajem sa podrškom za Face ID.

Izvor: Macrumors