Telefoni će imati dijagonale ekrana od 5,8 do 6,2 inča kao i  jednu odnosno čak tri zadnje kamere koliko će imati najjači smartphone iz ove serije.

Iako je datum predstavljanja novih modela Samsungovih pametnih telefona iz S serije daleko, internetom već kruže glasine o planovima ove kompanije te se čini kako za prvi kvartal sledeće godine Samsung planira velike stvari. Ako su te glasine istinite, nova generacija S telefona neće imati dva, nego tri uređaja, a najjači od njih trebao bi imati veliki ekran i tri kamere.

Osnovni od ta tri modela ima će ekran dijagonale 5,8 inča i jednu zadnju kameru, napredniji model ima će ekran iste dijagonale, ali sa zadnje strane ima će dve kamere, dok će top model Galaxyja S10 imati 6,2 inčni ekran kao i čak tri stražnje kamere. Trostruku kameru već je predstavio Huawei na svom modelu P20 Pro, a isto navodno planira i Apple na budućim modelima iPhonea.

Dodavanje još jednog modela u S seriju pametnih telefona kao i još jedna kamera nisu, naravno, jedini noviteti na kojem Samsung radi za S10 generaciju – još jedna opcija koja će sigurno razveseliti veliki broj ljubitelja ove kompanije je implementacija senzora za otiske prstiju u sam ekran. Dakle, umesto da se nalazi ispod ekrana ili sa zadnje strane, senzor će biti u samom ekranu pa je dovoljno postaviti prst na ekran i telefon će se otključati.

Ova opcija već je predstavljena u nekim telefonima te možemo očekivati kako će sve više budućih uređaja imati ovakav senzor. Takođe, u novim bi modelima Samsung trebao primeniti i 3D skeniranje lica kao još jednu mogućnost za otključavanje telefona.

Pored navedenih opcija, jasno je kako će novi telefoni doneti i bolji hardver i grafiku kao i još bolju optiku u odnosu na S9 i S9+ tako da će fotografije snimljene s ovim telefonima biti još kvalitetnije, a nadamo se i nekim iznenađenjima.

Ali, pre predstavljanja ova tri telefona, Samsung će već za dva mseca predstaviti novi model iz Note serije, a uskoro bi trebali videti i Galaxy X, toliko spomenuti savitljivi pametni telefon koji bi mogao u potpunosti promeniti tržište mobilnih uređaja.

Izvor: Gizmodo