Izgleda da je Apple potpisao ugovor sa još jednim dobavljačem OLED-a i da je time prestao da zavisi isključivo od Samsung-a. 

Iako smo još prošle godine pisali da je Samsung-ov monopol nad proizvodnjom OLED-a davna prošlost i da je Apple kontaktirao korejski LG za dodatne komponente, niko nije mogao ni da sluti da se radi o 2-4 miliona ekrana. Iako se, kada je reč o Apple-u, radi o relativno malom broju, obe kompanije će dati sve od sebe da se ta zaliha poveća.

„Za Apple je ključno da obezbedi drugog dobavljača OLED ekrana, jer će na taj način manje da zavisi od Samsung-a, koji je trenutno jedini dobavljač ovih komponenti“, rekao je Jerry Kang, analitičar IHS Markita za Bloomberg. „Istovremeno će se time podstaći široka primena OLED ekrana. Veći broj dobavljača znači veću proizvodnju, što nas dovodi do nižih cena finalnih proizvoda“, dodao je Kang.

Modeli iPhone-a koji će imati ekrane proizvedene u LG-u bi trebali da budu lansirani krajem ove godine. S obzirom na to da će Apple ove godine proširiti svoju liniju proizvoda sa dva do tri nova modela, broj porudžbina je u konstantnom porastu. Apple je, međutim, tražio nedavno od Samsung-a da smanji cenu ekrana za 9%. Ostaje da budemo strpljivi i sačekamo izlazak novih modela…

Izvor: Cult of Mac