Gorilla Glass 6 je dizajniran kako bi izdržao pad sa visine od 1 m. 15 puta. Navodno je dvostruko bolji od prethodne generacije.

Odnos Apple-a i Corning-a, kompanije koja proizvodi Gorilla Glass staklo, vrlo je poseban. Iako svi znaju da je prednja strana iPhone-a uvek bila prekrivena najnovijim modelom Gorilla Glass-a, Corning je iz nekog razloga zabranio Apple-u da ih navede kao referencu na svojoj internet stranici.

Naravno, to ne menja činjenicu da će i sledeći modeli iPhone-a biti zaštićeni Gorilla Glass-om, što je pogotovo dobro sada kada je i zadnja strana uređaja prekrivena staklom.

Corning je juče najavio dolazak šeste generacije Gorilla Glass-a, koja je dizajnirana posebno za preživljavanje opasnih padova. Nakon detaljnog istraživanja, naučnici te kompanije (taj smo izraz preuzeli od Corning-a) tvrde da prosečnom korisniku telefon ispadne sedam puta godišnje.

Kako bi našli rešenje tog problema, razvili su Gorilla Glass tako da izdrži 15 padova na grube površine sa visine od jednog metra. Drugim rečima, u idealnoj situaciji svi uređaji sa Gorilla Glass 6 staklom preživeće dve godine bez ozbiljne štete. Zvuči odlično, iako nisam siguran da će baš tako biti u stvarnosti.

Ne znamo hoće li ovogodišnji iPhone-i imati Gorilla Glass 6. Ako je Corning uspeo doći do faze masovne proizvodnje pre jučerašnje objave, postoji šansa. To bi stvarno bilo odlično…

Izvor: Corning