Prema novom istraživanju, iPhone 8 i dalje vlada međunarodnim tržištem pametnih telefona, čak i više od pola godine nakon predstavljanja. Taj telefon ne samo da pobeđuje svoje rivale, već pobeđuje i ostale Apple modele.

Prema novim podacima istraživanja Counterpoint Research-a, ispostavilo se da je naše mišljenje da je iPhone 8 odličan uređaj sa lošim tajmingom, zapravo pogrešno. Naime, taj uređaj vlada tržištem i više od šest meseci nakon svog lansiranja.

Nije uvek bilo tako. Na primer, u aprilu je Samsung Galaxy S9 Plus bio na vrhu te liste. Međutim, bez obzira na malu razliku, iPhone 8 je sada prešao u vođstvo. Ako taj broj zaokružimo na jednu decimalu, iPhone 8 i Galaxy došli bi stopu od 2,4% na međunarodnom tržištu, pa stvarno možemo govoriti o maloj razlici.

iPhone X došao je tek na treće mesto s 2,3%, a slede ga Xiaomi Redmi 5A s 2,2% pa iPhone 8 Plus s 2,1%. Prema Counterpoint-u, iPhone 8 je preuzeo vođstvo zahvaljujući novoj reklami u kojoj je Apple uključio aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu kao motiv i usmerio se na funkcije kamere iPhone-a 8. Čini se da je to uticalo na mnoge kupce.

Zanimljivo je da su uspeli ostvariti porast, bez obzira na to što novi uređaji stižu u septembru. Očigledno je da glasine, curenja informacija i predviđanja nisu uticala na prodaju, što je sigurno izmamilo osmehe u Kupertinu.

Izvor: 9to5mac