Neo QLED modeli televizora prvi put su predstavljeni u januaru na Samsung virtuelnom događaju „The First Look“, a njihova prodaja u Srbiji zvanično je počela ove nedelje. Neo QLED 4K televizore moguće je nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 200.499,00 dinara, dok su Neo QLED 8K televizori dostupni od 494.399,00 dinara.

Samsung NEO QLED linija televizora napravljena je tako da korisnici mogu u bilo kom trenutku da dožive filmsku akciju ili omiljenu igru iz udobnosti svog doma, zahvaljujući tehnološki naprednim karakteristikama koje iskustvo gledanja čine jednostavno besprekornim. Neo QLED televizori dolaze sa dizajnerskim inovacijama, kao što su Infinity One Design koncept koji gotovo eliminiše ivice televizora, kao i Slim One Connect za lakše spajanje priključaka koji od sada više neće vizuelno narušavati lepotu vašeg doma. Dodatno, zvučne mogućnosti su poboljšane najnovijom Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja prati scene na ekranu i pruža još življi doživljaj akcije. U situacijama kada je prisutna jaka pozadinska buka, Active Voice Amplifier tehnologija pojačaće glasove na ekranu kako bi jasno čuli svaki dijalog, dok SpaceFit tehnologija pruža odlično akustično iskustvo bez obzira na vaš položaj u prostoriji.

Svi modeli NEO QLED televizora za 2021. godinu – QN900, QN800, QN90 i QN85 nosioci su  „Eye Care“ i „Gaming TV Performance“ sertifikata, koje im je dodelio ugledni nemački institut za sertifikovanje elektrotehnike Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Zahvaljujući „Eye Care“ sertifikatu, Samsung Neo QLED televizori prepoznati su kao potrošački proizvodi koji zadovoljavaju standarde ujednačenosti kvaliteta slike i verodostojnosti boja. Sertifikat za gejming dodeljen je televizorima nakon testiranja koje uključuje smanjenje kašnjenja odaziva ekrana od 10ms, podršku za HDR i nivo svetlosti prikaza iznad 1000 nita.

Uz Samsung Neo QLED televizore korisnici mogu da dožive čistiju i oštriju sliku nego ikada pre, sa naprednim vizuelnim detaljima. Neo Quantum Pro 8K procesor koristi veštačku inteligenciju za maksimalnu optimizaciju ekrana u 8K rezoluciji koristeći podatke dobijene sa čak 16 neuronskih mreža. Uz prikaz sa stopostotnom dubinom boja, Neo QLED televizori koriste Quantum Dot tehnologiju koja analizira nivo svetlosti na sceni i optimizuje boje na ekranu kako bi u potpunosti odgovarale ambijentu. Opcija Adaptive Picture automatski menja svetlinu i kontrast ekrana zavisno od svetlosnih uslova u prostoriji u kojoj se gleda televizija, kao i sadržaju koji se prikazuje. Isto tako, Ultra Viewing Angle daje korisnicima doslednu i detaljnu sliku bez obzira gde sede.

Neo QLED televizori nisu samo tehnološki napredni, nego se svojim dizajnom lako uklapaju u svaki enterijer. Kako bi televizor postao deo svake sobe, tu je Ambient Mode+ tehnologija koja analizira okolinu i sadržaj na ekranu stapa sa prostorom u kojem se nalazi kada je televizor isključen.

Neo QLED 8K i 4K televizori dolaze i sa brojnim pametnim mogućnostima i aplikacijama, poput Samsung Health[1] za vežbanje i ličnim virtuelnim trenerom. Tu su i Google Duo i PC on TV opcija koje omogućavaju korišćenje celog MS Office 365 softverskog paketa na televizoru. Gejmerima će se posebno svideti Super UltraWide GameView opcija za igranje na ekranu rezolucije od čak 32:9, kao i poseban Game Bar kako bi se pratile performanse video igara.

Za sve koji su u potrazi za novim televizorom koji će ih oduševiti kvalitetom prikaza i zvuka, tu je ponuda Samsung Neo QLED televizori za 2021. godinu uz produženu garanciju u trajanju od 5 godina, koju možete iskoristiti do 30.6.2021. godine. Više informacija o Samsung Neo QLED liniji televizora i dostupnim modelima u Srbiji saznajte na https://www.samsung.com/rs/tvs/qled-tv/highlights/ .

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartfona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vesti, posetite news.samsung.com.

[1] Dostupnost zavisi od tržišta.