Consumer Electronics Show održan je ove nedelje u Las Vegasu. Posetioci su imali priliku da se susretnu sa mnoštvom zanimljivih, uzbudljivih ili čudnih tehnoloških naprava. Izdvojili smo nekoliko izuma povezanih sa Apple-om.

Iako Apple nije prisutan na CES-u i preferira da najavljuje svoje nove proizvode i usluge na sopstvenom Keynote-u, to ne znači da nisu uključeni u ovu izložbu gedžeta. Mnogi drugi proizvođači prave uređaje koji su posebno kompatibilni sa Apple-ovim proizvodima i ekosistemom. Pogledajmo što smo dobili ove godine.

Philips Hue sijalice, Hue Entertainment

Veoma popularna Philips Hue porodica ima novog člana koji može da osvetljava vrtove, terase, prilazne puteve i dizajniran je posebno za spoljašnju upotrebu. Njegova cena još uvek nije poznata, ali sigurno je da ćete njime moći da upravljate uz pomoć iPhone-a i iPad-a.

Baš kao i Hue Entertainment funkcija koja omogućava svetlima da se menjaju u skladu sa igrom, muzikom ili filmom koji gledate, stvarajući izuzetne svetlosne efekte. Philips će lansirati svoju redizajniranu iOS aplikaciju, kao i tzv. Hue Sync aplikaciju za Mac koja može da upravlja vašim svetlosnim efektima.

Nanoleaf svetlosni paneli

Kada smo već kod svetala, Nanoleaf, koji je poznat po svojim trouglastim svetlosnim panelima, takođe ima nešto novo. Lansirali su vrlo jedinstveni daljinski upravljač u obliku dodekaedra. Upravljač ima 12 lica i svako od njih ima različita podešavanja i radnje, dovoljno ga je samo dodirnuti.

Uz trouglove, stigli su i novi kvadratni svetlosni paneli. Nadograđeni su i imaju dodirnu površinu, tako da ih jednostavno možete uključiti ili isključiti, jednog po jednog. Zahvaljujući ugrađenom senzoru pokreta, svetla će zasijati tamo gde se nalazite u kući ili prostoriji. Naravno, sve to ima podršku za HomeKit.

Kohlerova slavina i tuš

HomeKit se pojavljuje na najneočekivanijim mestima u proizvodima proizvođača. Siri može da upravlja Kohlerovom slavinom nazvanom Sensation. Možete joj reći kako da pusti vodu. Čak zna i mere. Dovoljno je staviti posudu u sudoperu i reći joj da je napuni sa 5 litara vode.

Njihov sistem za tuširanje pod nazivom DTV+ je takođe malo čudan i cool u isto vreme. Uz njegovu pomoć, korisnici mogu da podese različita “iskustva” i da naprave svoje profile dodavanjem temperature vode, muzike, svetala i tako dalje. Posle toga, dovoljno je reći Siri da pripremi brzi jutarnji tuš i ona će znati šta treba da uradi.

HomeKit podrška za Belkin Wemo i bežični punjači

HomeKit podrška stigla je i za Belkin Wemo proizvode koji uglavnom uključuju pametne utičnice i prekidače za svetlo. Takođe, nadogradiće postojeće proizvode uz pomoć Wemo Bridge-a.

Njihov drugi veliki hit je novi asortiman bežičnih punjača. Postoji mnogo različitih vrsta, stojeći, ravni, u boji, za automobil, i mnogi drugi. Svi su kompatibilni sa iPhone-om 8, iPhone-om 8 Plus i iPhone-om X.

DJI Osmo Mobile 2

Oni koji redovno snimaju video snimke definitivno bi trebali da čuju za Osmo Mobile stativ. Druga generacija je na putu, sa pristupačnijom cenom, jednostavnijim kontrolama i dužim trajanjem baterije.

HyperDrive 8in1 USB-C HUB

Čak i ako je to samo Kickstarter projekat, Hyper-ov sledeći izum stvarno može da poveća ograničeni broj USB-C priključaka na novim MacBook uređajima. To je u osnovi središte koje uključuje 4K HDMI priključak, Gigabit Ethernet priključak, čitač micro SD i SD kartica, 3 USB-A 3.1 priključka i USB-C priključak. Kao i supercool 7.5W bežični punjač za iPhone uređaje. Nije najlepši proizvod u kolekciji, ali je svakako koristan.

Ako ipak želite nešto prijatnije za oči, pogledajte ovde!

Izvor: Macrumors