Ukoliko ne možete da vidite piksele, vredi li kupovati novi uređaj sa većom rezolucijom? Hajde da glasamo!

Engadget je nedavno intervjuisao Phil-a Schiller-a, Apple-ovog direktora marketinga, na temu nekih velikih pitanja. Naravno, intervju je išao normalnim tokom preplavljen rečima kao što su “neverovatno”, “pristupačno”, “ljudi”. Međutim, mogu se izvući dve ključne tačke razgovora. Prvo, sada znamo šta stoji iza filozofije naziva iPhone. I drugo, Schiller je formulisao debatu rečenicom:

Mislim da o displeju možemo suditi jedino ako ga pogledamo…Ukoliko možete da primetite piksele, u nekom trenutku vam brojevi ništa neće značiti, jer su prilično proizvoljni.

Naravno, pomenuta rečenica se bazirala na činjenici da je rezolucija XR modela manja u poređenju sa njegovom većom braćom. Lično bih mogao da se složim sa osnovnom idejom: u nekom trenutku je jedino važno koliko grafika utiče na kapacitet i izdržljivost baterije. Pitanje je da li je Apple zaista došao do tog trenutka. Shiller može da priča šta hoće, ali ukoliko uopšte ne možete da primetite piksele na XR modelu, zašto bi kompanija uopšte povećavala gustinu piksela u slučaju XS modela?


Uputstvo komentatora MacRumors-a, za one koji primećuju piksele.

Klasični Retina displej ima 326 piksela po inču (ppi). Od pojavljivanja iPhone-a 4, gotovo svaki iPhone uređaj standardne veličine i iPhone XR imaju ovu količinu piksela. Plus modeli imaju 401 piksel po inču. Međutim, ovaj broj se povećao na 458 u slučaju fantastičnog novog tria: iPhone X, XS, XS Max. Šta kažete? Da li nam treba više?

Izvor: MacRumors