Bloomberg-ov sveznajući novinar je podelio nekoliko informacija o krajnje očekivanim proizvodima. Možete početi pisati vašu božićnu listu želja, jer bi dva nova proizvoda mogla biti predstavljena u jesen.

I ranije smo mogli čuti pokoju glasinu o navedenim proizvodima, ali sada se obično dobro informisani novinar Bloomberga, Mark Gurman, osvrnuo na njemu znane činjenice.

Prema njegovoj verziji, najnoviji član MacBook Air linije proizvoda bi mogao biti predstavljen uskoro i to sa Retina ekranom i tanjim ivicama. Do nedavno, sudbina MacBook Air-a je bila prilično neizvesna i mogli smo samo da nagađamo šta će Apple učiniti sa njim. Činilo se da će najverovatnije prekinuti proizvodnju, a umesto toga u ponudi bi ostala Retina MacBook linija proizvoda.

Drago nam je što čujemo da prema Gurmanu, ne samo da će jedna od najuspešnijih linija proizvoda ostati na tržištu, nego će biti nadograđena karakteristikom koja mu je bila slabost – ekranom. Što se tiče cene, Gurman je mogao reći samo to da će biti ispod cene Retina MacBook-a, tako da bi Air mogao ostati najpovoljniji uređaj u MacBook porodici. Takođe, Retina MacBook će navodno u jednom trenutku isto biti nadograđen.

Uz to, imamo još razloga za sreću. Gurman je detaljno izložio i način usavršavanja Mac Minija, na koji smo sumnjali i ranije. Ukoliko se ove informacije obistine, novi model će ciljati profesionalne korisnike, pa prema tome možemo očekivati nove opcije za skladištenje, jače procesore i naravno, višu cenu.

Mac Mini je poslednji put ažuriran u oktobru 2014.

Kada tačno možemo očekivati ovo ažuriranje? Prema mladom Apple proroku, mogli bismo upoznati nove proizvode već u oktobru, nedugo nakon izlaska novih iPhone uređaja. Ako se sećate, radikalno ažuriranje MacBook Pro-a iz 2016. je takođe bilo u oktobru, pa se čini potpuno realističnim da će kompanija predstaviti nove uređaje pre božićne sezone, ali ne u isto vreme kada i iPhone.

Ne možemo da odlučimo zbog kog uređaja smo nestrpljiviji. A vi?

Izvor: MacRumors