Kursna lista

Subscribe Now

Trending News

Google otkrio kako koristi vaše podatke
Tech

Google otkrio kako koristi vaše podatke 

Korisnicima je olakšan pristup relevantnim informacijama povezanima s ličnim podacima, uređajima koje koriste, metodama plaćanja, pretplatama, rezervacijama i kontaktima.

Velike tehnološke kompanije često su na udaru korisnika i grupa koje se brinu za privatnost građana. Iako kompanije tvrde da se brinu kako privatni podaci korisnika ne despevaju u pogrešne ruke, korisnicima je često teško pronaći te opcije koje bi ih trebale štititi.

Nakon što je otkriveno koliko su zapravo ranjivi podaci korisnika na Facebooku i druge velike kompanije odlučile su promeniti svoju praksu.

Tako je Google objavio kako je uveo promene u izgled korisničkih profila zahvaljujući kojima će biti jednostavnije pronaći i koristiti opcije za zaštitu privatnosti.

Korisnicima je olakšan pristup relevantnim informacijama povezanima s ličnim podacima, uređajima koje koriste, metodama plaćanja, pretplatama, rezervacijama i kontaktima.

Oni koji nisu sigurni kako promeniti neku od opcija ili gde je naći, sad mogu odgovor potražiti među stručnjacima koji će na najčešća pitanja odgovarati na posebno osmišljenom forumu.

Za sad su nove opcije dostupne samo korisnicima uređaja s Android operativnim sistemom, a iz Googlea ističu kako će kroz nekoliko meseci iste opcije biti dostupne i korisnicima na iOS-u i internetu.

 

Related posts