Organizacija pod nazivom „Society for Information Display“ je i ove kao i prethodne 23 godine podelila prestižne nagrade high-tech kompanijama za najbolje ekrane u nekoliko kategorija. I Apple se nalazi među nagrađenima. 

Ekran je jedan od najvažnijih komponenti današnjih pametnih uređaja i to ponajviše kada govorimo o telefonima, tabletima i računarima. Baš iz tog razloga se većina proizvođača trudi da kvalitetom ekrana svojih proizvoda privuče pažnju potencijalnih kupaca.

Ni Apple nije izuzetak u tom slučaju. Ova kompanija se umesto borbe sa konkurencijom na polju grafike, odlučila za sasvim drugi segment i pokušava da pomeri granice korišćenjem naprednijih tehnologija ekrana. Kada pogledamo iPhone ili iPad, znamo da su uspeli u tome. A sa svojim glavnim proizvodom su otišli i korak dalje.

To je potvrdila i organizacija Society for Information Display. Ovogodišnja, 55. po redu, konferencija Display Week će se održati od 20. do 25. maja u Los Anđelesu. Tada će biti dodeljene i nagrade za najbolje i najnaprednije ekrane.

iPhone X je osvojio nagradu Display Application of the Year, dok je ekran iPad Pro-a proglašen ekranom godine. Osim samih nagrada, oba displeja su obasuta brojnim rečima hvale, što nije nikakva novost za one koji redovno prate novosti o Apple-ovim proizvodima.

Evo šta su rekli za iPhone X:

iPhone X je prvi proizvod u Apple-ovoj liniji iPhone-a koji realizuje viziju pametnog telefona koji je u potpunosti sastavljen od ekrana, bez fizičkih elemenata, tastature ili tastera posebne namene. Sa iPhone-om X je eliminisano i neizostavno Home dugme na prednjoj strani, tako da je ekran postao primarni element za čitavu interakciju, omogućujući da njegova površina u potpunosti pokrije lice iPhone-a.

Ovaj Super Retina ekran od 5,8 inča ima rezoluciju od 458 ppi i prvi je OLED panel koji zadovoljava standarde koji su postavljeni starijim generacijama iPhone-a, dajući snažne boje, razmeru kontrasta od milion prema jedan, kao i sistemski rašireno upravljanje bojama. HDR ekran podržava Dolby Vision, kao i HDR10, čime se dodatno povećava kvalitet fotografija i video sadržaja. Pored toga, True Tone dramatično prilagođava balans bele boje ekrana kako bi se na što bolji način prilagodio spoljnom osvetljenju.

O iPad-u Pro misle sledeće:

Apple-ovi najnoviji iPad Pro ekrani sadrže inovativnu ProMotion tehnologiju koja je razvijena za unapređenje vizualnih performansi. Dostupni su u veličini od 10,5 i 12,9 inča i oba tableta nude jednaku gustinu piksela od 264 piksela po inču (ppi), što znači ukupno 3,7 miliona inča u jednom i čak 5,6 miliona inča u drugom slučaju. Daju prilagodljivu brzinu osvežavanja ekrana koja se kreće od 24 do 120 Hz, imaju odličan odaziv na dodir prsta ili Apple Pencil-a, kao i veoma brz pokretni sadržaj. Tehnologija ProMotion je omogućena zahvaljujući novom Thin-Film Transistor-u koji ima odlične performanse, kao i materijalima od tečnog kristala i naprednim materijalima za svetlosno poravnavanje.

Jednom rečju, i iPhone X i iPad Pro imaju odlične, multifunkcionalne ekrane. 

Izvor: 9to5mac