Apple je sproveo istraživanje sa ciljem da otkriju koji njihov proizvod je najpopularniji. Ne, nije onaj na koji ste prvi pomislili…

Činjenica da je Apple 2016. godine uklonio sve ulaze od 3.5mm sa svojih iPhone 7 i 7 Plus uređaja, koji su oduvek bili integralni delovi telefona, dovela je do brojnih nepredviđenih promena u njihovoj paleti proizvoda, a i na tržištu mobilnih telefona generalno. Na primer, brojni drugi proizvođači pratili su ih u stopu i pridružili se inicijativi, koja je u početku delovala kao vrlo drastična. Takođe, taj potez je otvorio put razvoju uređaja poput AirPods-a.

Osim razvoja bežičnih slušalica, pojavila se još jedna, daleko logičnija zanimljivost:

Najpopularniji Apple-ov proizvod je – adapter.

Barem je tako otkrilo istraživanje koje je sprovedeno na osnovu prodaje Apple-ovih proizvoda u odabranom američkom lancu prodavnica. Da ironija bude još veća, taj proizvod je najtraženiji proizvod generalno – premašuje potražnju i za iPhone-om i iPad-om.

Sa jedne strane, moramo naglasiti da se za potrebe ovog istraživanja računala prodaja iPhone-a po bojama, što svakako utiče na rezultate i zbog toga ti podaci nisu uključeni u donju tabelu. Sa druge strane, primetićete da je AirPods postao najpopularniji proizvod u poslednjem kvartalu, ali da Lightning na 3.5mm adapter i dalje suvereno vlada.

Teško je doneti konačan zaključak. Ne može se osporiti da je Apple istovremeno u pravu i da nije. Vidi se da ljudi i dalje vole konektore na koje su naučili, ali i AirPods slušalice su i dalje vrlo tražene, pa postoji verovatnoća da će u skoroj budućnosti preuzeti globalnu dominaciju.

Napomena: Ovo su rezultati istraživanja sprovedenog u jednom lancu prodavnica, što znači da bi rezultati na globalnom nivou mogli biti potpuno drugačiji.

Izvor: The Verge