Sada se izraz gostoljubivost razvio na potpuno novom nivou u macOS-u…

Voda i vatra. Pas i mačka. Crno i belo. Windows i macOS. Iako smo mišljenja da su ova dva operativna sistema potpuno različita, situacija nije tako dramatična. Međutim, činjenica je da obe strane vole da privlače korisnike i čak se često usude da uđu u teritoriju druge strane.

Kako bi to učinio, Apple je odabrao genijalnu taktiku. Za one koji bi želeli da pređu na macOS, ali se boje svih problema koji bi mogli doći sa prebacivanjem ličnih podataka sa jednog sistema na drugi, Apple je predstavio uslugu pod nazivom Migration Assistant. Do sada ste uz asistentovu pomoć mogli lako prebaciti lokalno sačuvane podatke sa Windowsa na Mac.

Od sada, isti program zna još više.

Kao što su korisnik Twittera sa oštrim okom, a zatim i 9to5Mac primetili, aplikacija je dobila veoma korisne funkcije u nedavnoj beta verziji macOS-a Mojave. Sada ćete uz dokumente moći prebaciti i naloge, kontakte, e-mailove, kao i aplikacije treće strane. To znači da možete premestiti sve vaše podatke iz Microsoft-ovog Outlooka na Windowsu, na njegovu verziju za Mac, i sve to dok pucnete prstima.

Izvor: The Verge