Nije važno verujete li u novogodišnje odluke ili ne, činjenica je da svi vrlo lako možemo odustati od ispunjenja naših ciljeva. Svako ima svoje trikove, ali najviše nam može pomoći upravo uređaj koji skoro ceo dan držimo u rukama.

Bilo da se radi o sportskim ciljevima, ili možda ličnim ili poslovnim planovima, sve se svodi na dobar plan rada. Svi smo različiti i razmišljamo drugačije, pa ne postoji neko univerzalno rešenje. Ipak, ova metoda bi mogla biti dobra polazna tačka. Krenimo sa vežbanjem, jer je to jedna od najpopularnijih tema, kada su novogodišnje odluke u pitanju.

Vežbanje i zdravlje

Ovih dana su popularne razne aplikacije za praćenje sportskih aktivnosti. Neki developeri donose sveobuhvatna rešenja kroz nekoliko različitih aplikacija. Takav primer je aplikacija Runtastic, koja pokriva sve od trčanja u prirodi do vežbi u zatvorenom prostoru. Aplikacije možete kupiti pojedinačno, u paketu ili u okviru pretplate.

Postoje i aplikacije za sve one čija dnevna rutina već uključuje sportske aktivnosti. Moov je klasičan primer koji potvrđuje kako uređaj za praćenje pulsa uparen sa aplikacijom, može dati puno bolje rezultate od običnih fitnes aplikacija. Ova aplikacija pravi program vežbi samo za vas, a sve na osnovu podataka sakupljenih stalnim merenjima vašeg pulsa.

Ako imate Apple Watch, sigurno ste se susreli sa aplikacijom Nike+ Running Club. Kao član Run and Training kluba imate pristup raznim uslugama, kao što su lične konsultacije o sportskoj opremi i njenom korišćenju. Ova aplikacija je sveobuhvatno rešenje za sve koji se vole baviti sportom, a nastala je saradnjom Nike-a i Apple-a.

Vežbanje nije sve. Kada se bavite sportom, morate se i pravilno hraniti, a ponekad je uvođenje reda u navike ishrane teže nego samo vežbanje. Ako ste odlučni u svojoj nameri, preporučujemo vam besplatnu aplikaciju YAZIO. Hidratacija je jako važna za zdravlje, a u tom kontekstu je odlična aplikacija WaterMinder, dostupna i za Apple Watch.

Karijera, posao, učenje

Planiranje i transparentnost mogu mnogima biti od velike pomoći kada se moraju usmeriti na radne zadatke. Mnogo je aplikacija za upravljanje radnim obavezama, poput MeisterTaska Trella. Možete ih koristiti besplatno, a dostupne su za iOS i Mac. Postoje i neka rešenja za učenje. Naša preporuka je iStudiez Pro, dostupan za $2.99, sa opširnim i sveobuhvatnim rešenjima.

I pametno upravljanje vremenom i rokovima je jako važno. Sa aplikacijom Time 2, možete sebi zadati tačne intervale za svaki zadatak i pratiti koliko vremena trošite na obavljanje različitih stvari tokom dana. Ovako ćete sve završiti na vreme, a ako vam to ne uspe, tačno ćete znati gde ste pogrešili.

Iako verovatno već znate za ovu aplikaciju, isplati se da vas podsetimo na Duolingo. To je odličan primer kako možete lako naučiti nov jezik putem svog pametnog telefona.

Finansije, ispunjenje ciljeva

Gotovo je nemoguće zaobići temu finansija, iako znamo da novac nije baš sve što nas čini srećnim. Ipak, postoji niz odličnih aplikacija uz koje možete pratiti vaše finansije, poput Pocket Guarda.

Sve ovo možemo zaokružiti u jednoj aplikaciji: Strides Habit Tracker. Ako preuzmete samo jednu aplikaciju sa ove liste, neka to bude ova, jer vam omogućava da pratite koliko ste puta nedeljno jeli u restoranu brze hrane ili koliko prosečno spavate.

Izvor: Cult of Mac