Treća sezona satirične komične serije „Velika“ (The Great III.) imaće premijeru 13. maja na HBO Max striming platformi, kada u ponudu dolazi cela sezona.

Toni Maknamara, scenarista nominovan za Oskara, donosi antiistorijsku vožnju Rusijom 18. veka koja krši sva žanrovska pravila. Serija „Velika“ je satirična, komična drama o usponu Katarine Velike od autsajderke do carice s najdužom vladavinom u istoriji Rusije.

Treća sezona serije „Velika“ prati Katarinu (El Fening) i Petra (Nikolas Holt) kako pokušavaju da učine svoj brak funkcionalnim nakon nekih naizgled nepremostivih problema.

Katarina je pokušala da ubije Petra, a zatvorila je i sve njegove prijatelje. Povrh svega, Petar je na tankom ledu u svojoj ulozi „prvog muža“ tako da se posvetio očinstvu, lovu i kulinarskim poduhvatima.  

Warner Bros. Discovery Serbia

Ali ovo nije  dovoljno da se oseća dobro, dok mu vizije njegovog pokojnog oca (kojeg igra Džejson Ajzaks) pune glavu vlastitim neuspesima. Katarina Velika počinje da stvara ime i izvan granica i inspirisana posetom američkog ambasadora, organizuje okupljanje  na kojem seljaci, plemići i trgovci mogu da daju svoj doprinos razvoju nove Rusije. Ona otkriva da čak i najbolji politički lideri ponekad moraju da naprave kompromise kako bi napredovali.


Kreator, scenarista i izvršni producent je Toni Maknamara. Među izvršnim producentima još su i Mekgovan, Mark Vajnmejker, El Fening, Nikolas Holt, Britani Kan Vord iz Echo Lake-a, Dag Mankof, Endrju Spolding, Ron Vest i Džoš Keselman.