Novi dokumentarni serijal „Neobičan slučaj Natalije Grejs“, koji nudi ekskluzivan uvid u misteriju izvučenu direktno iz novinskih naslova: „Ko je Natalija Barnet?“, biće emitovan na ID kanalu od 10. septmbra u 21:00 sat. Dokumentarna serija dostupna je odmah na HBO Max striming platformi.

U početku se pretpostavljalo da je šestogodišnje ukrajinsko siroče sa spondiloepifiznom displazijom, retkim poremećajem rasta kostiju koji može dovesti do abnormalnosti skeleta, kao i problema sa sluhom i vidom, Nataliju, usvojio bračni par Kristin i Majkl Barnet 2010. godine. Međutim, srećna porodična dinamika se pogoršala kada su optužbe protiv Natalije izneli Barnetovi koji su tvrdili da je Natalija odrasla osoba koja se maskirala u dete sa namerom da naudi njihovoj porodici. Godine 2013. otkriveno je da Natalija živi sama, što je pokrenulo istragu koja je dovela do hapšenja Majkla i Kristine i bure pitanja. Ova zapanjujuća odiseja prevare, živopisnih likova, izokrenute porodične dinamike i neverovatnih svedočanstava biće premijerno prikazana na kanalu Investigation Discovery.

„Ove godine smo bili svedoci ogromnog uspeha sa našim fenomenalnim nizom dokumentarnih programa i „Neobičan slučaj Natalije Grejs“ je naša sledeća limitirana televizijska serija koju morate da gledate“, rekao je Džejson Sarlanis, predsednik, Turner Networks-a, ID & HLN, Linear & Streaming. „Prateći put čudniji od fikcije kroz objektiv koji do sada nije viđen, ovaj zadivljujući sadržaj je odličan dodatak našem katalogu blokbaster naslova koji ID čine krajnjom destinacijom za ljubitelje programa o stvarnom zločinu."

Uz ekskluzivne bombastične intervjue sa članovima Natalijine usvojiteljske porodice, uključujući oca Majkla Barneta i brata Džejkoba Barneta, kao i sa rođacima, prijateljima, pravnim stručnjacima i Natalijinim i komšijama porodice Barnet, „Neobičan slučaj Nensi Grejs“ nudi nikad ranije prikazan uvid u život porodice Barnet, Natalijin identitet, suđenje Majklu Barnetu u oktobru 2022. godine, kao i ključne uvide u nove teorije i dokaze. Dokumentarni serijal predstavlja uranjanje u ovu šokantnu porodičnu sagu koja prati sve od Natalijinog rođenja u Ukrajini do hapšenja i kasnijih sudskih postupaka oko Majkla Barneta zbog optužbi za zanemarivanje. Neviđena priča „Neobičan slučaj Nensi Grejs“ prožeta je šokantnim optužbama i eksplozivnim otkrićima.

Za više informacija o ovom serijalu pratite ID sadržaj na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok kao i ekskluzivne video materijale na YouTube-u, koristeći #NataliaGrace.

„Neobičan slučaj Natalije Grejs“ je za ID producirala kuća Hot Snakes Media.