Nova sezona HBO serije „Pozlaćeno doba“ (The Gilded Age) imaće premijeru 30. oktobra na HBO Max striming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu u 20:00.

Pozlaćeno doba bilo je razdoblje velikih ekonomskih promena, ogromnih stečenih i izgubljenih bogatstava i povećanja razlika između starih i novopečenih bogataša. Druga sezona „Pozlaćenog doba“ počinje na uskršnje jutro 1883, vešću da je ponuda Berte Rasel za ložu na Muzičkoj akademiji odbijena. Kroz osam epizoda druge sezone gledamo kako Berta izaziva gospođu Astor i stari sistem i radi ne samo na tome da stekne položaj u društvu, već i da potencijalno preuzme vodeću ulogu u njemu. Džordž Rasel vodi vlastitu bitku s rastućim sindikatom u svojoj čeličani u Picburgu. U kući Bruk, Marijen nastavlja svoje putovanje kako bi pronašla svoje mesto u svetu tajno predajući u ženskoj školi, dok Ada, na veliko iznenađenje svih, započinje novo udvaranje. Naravno, Agnes ništa od toga ne odobrava. U Bruklinu, porodica Skot počinje da se oporavlja od šokantnog otkrića, a Pegi istražuje svoj aktivistički duh kroz rad s T. Tomasom Forčunom u Njujork Gloubu.

U glavnim ulogama su Keri Kun, Kristin Baranski, Sintija Nikson, Morgan Spektor, Loiza Džejkobson, Dene Benton, Ben Alers, Majkl Serveris, Keli Kuran, Taisa Farmiga, Džek Gilpin, Sajmon Džouns, Salivan Džouns, Celia KInan-Boldžer, Debra Monk, Dona Marfi, Kristin Nilsen, Keli O’Hara, Patrik Pejdž, Hari Ričardson, Tejlor Ričardson, Blejk Ritson, Daglas Sils, Erin Vilhelmi, Nejtan Lejn, Audra Mekdonald, Džon Daglas Tompson, Ešli Atkinson, Laura Benanti, Nikol Brejdon Blum, Kristofer Denam, Dejvid Fur, Vord Horton, Matilda Louler i Robert Šon Leonard.

Photo: HBO promo

Scenarista i izvršni producent je Džulijan Felous, a među izvršnim producentima još su i Garet Nim, Dejvid Kroket, Bob Grinblat, Sali Ričardson-Vajtfild, Majkl Engler koji je ujedno i reditelj i Sonja Vorfild koja je i scenaristkinja. „Pozlaćeno doba“ je koprodukcija HBO-a i Universal Televisiona, dela Universal Studio Grupe.