Nova serija „Škripa metala“ (Twisted Metal) od danas je dostupna na HBO Max striming platformi, u čiju ponudu su stigle sve epizode prve sezone. Premijera na HBO kanalu biće 25. septembra u 21:00.

„Škripa metala“ napeta je akciona komedija bazirana na PlayStation igrici, prema originalnoj priči R. Risa i P. Vernika, tvoraca „Deadpoola“ i „Dobrodošli u zemlju zombija“. Govori o autsajderu kojem je ponuđena prilika za bolji život, ali samo ako uspešno dostavi tajanstveni paket na drugi kraj postapokaliptične pustoši.

Reditelj je Kitao Sakurai, a u seriji glume Entoni Meki, Stefani Beatriz, Džo Sinoa, Tomas Hejden Črč, Niv Kembel i Tadž Vouns.

„Godina je bila 2001. Vizir je poželeo dobrodošlicu fanovima na Ostrvo na suncu. Šrek je bio zvezda na bioskopskim blagajnama. Pizza Hut je dostavio picu sa salamom na Međunarodnu svemirsku stanicu. A ja sam bio šesnaestogodišnji štreber koji je upravo kupio „Škripu metala: Crno“ (Twisted Metal: Black). Onog trenutka kada sam ubacio taj disk u svoj PlayStation 2, bio sam prebačen u haotični derbi rušenja koji me je ostavio u transu od sreće. Taj neizostavan osećaj radosti je ono što sam hteo da oživim u našoj seriji“, izjavio je pisac i kreativni producent Majkl Džonatan Smit.

Promo: HBO

„Da, „Škripa metala“ ima automobile, ima oružje i ima bitke. Ali ono što takođe ima su ljudi. Znam da ćete se zaljubiti u ove likove i ono što ih pokreće. Navijaćete za našeg harizmatičnog heroja Džona Doa, koga igra Entoni Meki, dok se vozi po Podeljenim Američkim Državama u potrazi za mestom kome pripada. Nasmejaćete se dok zagonetna žena po imenu Kvajet, koju igra Stefani Beatriz, baca Džonov svet u kovitlac nakon slučajnog susreta, terajući njih dvoje zajedno i menjajući im živote na bolje. Navijaćete za naše heroje da savladaju psihotičnog policajca na autoputu, agenta Stouna, koga igra Tomas Hejden Čerč, koji vidi svet u crno-plavom. I otkrićete iznenađujuću duševnost našeg poremećenog, ubistvenog klovna Svita“, rekao je Majkl.