Nova dokumentarna serija „Daunijevi automobili iz snova“ (Downey's Dream Cars) imaće premijeru 22. juna na HBO Max striming platformi, kada u ponudu dolaze prve dve epizode, nakon čega će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po dve nove epizode.

Robert Dauni Džunior veliki je ljubitelj restauracije klasičnih automobila, a ujedno je i posvećen borbi protiv klimatskih promena. Stoga svoje voljene stare automobile dovodi u budućnost, čineći ih bržima, moćnijima i učinkovitijima, dok im duša ostaje netaknuta.

“Mi smo ono što vozimo, a s obzirom na to da sam tokom godina skupio impresivnu kolekciju klasičnih automobila, postao sam olupina koja raspršuje benzin. I licemer, jer sam osnovao Footprint Coalition 2019. za skaliranje tehnologija koje ublažavaju klimatske promene. Srećom, pomalo sam i sanjar. Poslednje 3 godine bile su eksperiment pun nade, gde sam angažovao najbolje i najpametnije umove da procene, unaprede, uzdignu i dekarbonizuju ova vozila na način koji pokazuje neograničeni potencijal kreativnog rešavanja problema. Bio je to veliki izazov i prosvetljujuće putovanje. Takođe, je jednostavno bilo zabavno to sve gledati, a za to mogu zahvaliti svojoj deci, svojoj supruzi i šefici Susan, Teamu Downey, Boat Rocker's Matador Contentu i naravno HBO Max-u i Warner Bros. Discovery-ju. Hvala što podržavate ono što se ponekad činilo nejasnom vizijom, ali je na kraju pokazalo bezbroj načina kojima možemo udružiti snage i stvoriti održivu budućnost”, izjavio je Robert Dauni Džunior.

Seriju su producirali Boat Rocker's Matador Content i Team Downey, a voditelj je Robert Dauni Džunior. Za Team Downey izvršni producenti su Robert Dauni Džunior, Suzan Dauni i Emili Barkli Ford, dok su za Matador Content izvršni producenti Džej Peterson, Tod Lubin i Dejv Larzelere, a za Warner Bros. Discovery izvršni producent je Kajl Viler.